Ιράν: O πρόεδρος Ροχανί ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντα της δεύτερης θητείας του

Ιράν: O πρόεδρος Ροχανί ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντα της δεύτερης θητείας του

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί ορκίστηκε σήμερα για την δεύτερη προεδρική του θητεία, αναλαμβάνοντας και επίσημα τα καθήκοντά του, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Στην τελετή ορκωμοσίας παραβρέθηκαν περισσότεροι από 100 ξένοι ηγέτες και αξιωματούχοι, οι οποίοι εκπροσώπησαν τη διεθνή κοινότητα στο κοινοβούλιο του Ιράν στην Τεχεράνη.

Ο πρόεδρος Ροχανί, ο οποίος επανεκλέχθηκε τον Μάιο, έχει υποσχεθεί το «άνοιγμα» του Ιράν στον κόσμο, αλλά και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ορκίστηκε με την υπόσχεση να χρησιμοποιήσει όλες τις εξουσίες του στην υπηρεσία του ιρανικού έθνους και της ισλαμικής πίστης της χώρας.

Κατηγορίες εναντίον των ΗΠΑ

Πριν από την έναρξη της επίσημης τελετής, ο Ροχανί κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι προσπαθούν να υποβαθμίσουν τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό της πρόγραμμα, την οποία έχει υπογράψει η Τεχεράνη, παροτρύνοντας παράλληλα τις χώρες της ΕΕ να μην λάβουν το μέρος της Ουάσινγκτον.

«Η παραβίαση των αμερικανικών δεσμεύσεων, αλλά και οι νέες αμερικανικές κυρώσεις κατά του Ιράν, έχουν επηρεάσει αρνητικά την κοινή γνώμη στην χώρα, ενώ είναι δυνατό να υπονομευθεί η εφαρμογή της πυρηνικής συμφωνίας», δήλωσε χαρακτηριστικά στο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, πριν από την τελετή.

Εντούτοις, αργότερα πρόσθεσε, ότι το Ιράν δεν θα παραβιάσει την διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό του πρόγραμμα.  

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή