Βενεζουέλα: Ένας νεκρός και συλλήψεις μετά από απόπειρα στρατιωτικών για εξέγερση κατά του Μαδούρο

Βενεζουέλα: Ένας νεκρός και συλλήψεις μετά από απόπειρα στρατιωτικών για εξέγερση κατά του Μαδούρο

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στην Βενεζουέλα, σύμφωνα με ηγετικό στέλεχος της κυβέρνησης της χώρας, ύστερα από φερόμενη απόπειρα στρατιωτών να ενορχηστρώσουν εξέγερση κατά του Βενεζουελάνου προέδρου, Νικολάς Μαδούρο. 

Ο αντιπρόεδρος του σοσιαλιστικού κόμματος, Ντιοσντάδο Καμπέγιο σε ανάρτησή του στο Twitter έκανε λόγο για «τρομοκρατική επίθεση». 

Το συμβάν έλαβε χώρα στην Βάλενσια της πολιτείας Καραμπόμπο, βορειοδυτικά της Βενεζουέλας. Βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απεικόνιζε μία ομάδα ενστόλων υπό την επωνυμία 41η ταξιαρχία.

«Δεν πρόκειται για πραξικόπημα, αλλά για μία δράστη στρατεύματος και πολιτών για την αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης», υπογράμμισε ο επικεφαλής της ομάδας, Χουάν Καγκουαριπάνο. 

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρθηκαν πληροφορίες για ήχους πυροβολισμών και στρατιωτικών ύμνων. Ο Καμπέγιο δεσμεύθηκε ότι η τάξη έχει αποκατασταθεί στην στρατιωτική βάση. 

Ένας νεκρός από την επίθεση στην στρατιωτική βάση 

Ενας άνθρωπος σκοτώθηκε και ένας τραυματίσθηκε σοβαρά κατά την επίθεση κατά στρατιωτικής βάσης σήμερα στη Βενεζουέλα, ανακοίνωσε ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της χώρας Χεσούς Σουάρες Τσούριο, διευκρινίζοντας ότι και οι δύο προέρχονται από την ομάδα που πραγματοποίησε την επίθεση και επιρρίπτοντας την ευθύνη στην αντιπολίτευση στον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο.

«Αυτό που συνέβη σήμερα ήταν μία τρομοκρατική επίθεση, παραστρατιωτική, μισθοφόρων, που χρηματοδοτήθηκε από τη δεξιά και τους συνεργάτες της, που χρηματοδοτήθηκε από την βορειο-αμερικανική αυτοκρατορία (ΗΠΑ) και ο ένας από αυτούς σκοτώθηκε, ένας άλλος τραυματίσθηκε σοβαρά», δήλωσε ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων στη δημόσια τηλεόραση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή