«Οχι» της Βρετανίας για τα 40 δισ. του Brexit

«Οχι» της Βρετανίας για τα 40 δισ. του Brexit

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν αναγνωρίζουμε τον λογαριασμό των 40 δισ. ευρώ για το Brexit, δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι. Η βρετανική εφημερίδα Sunday Telegraph σε δημοσίευσή της ανέφερε ότι η Βρετανία είναι διατεθειμένη να πληρώσει έως 40 δισ. ευρώ για τον διακανονισμό των οικονομικών της υποχρεώσεων στο πλαίσιο του Brexit, επικαλούμενη τρεις ανώνυμες πηγές με γνώση της διαπραγματευτικής στρατηγικής της χώρας. Tην ίδια στιγμή, η εφημερίδα Guardian ανέφερε ότι η Ντάουνινγκ Στριτ απέρριψε την ιδέα της καταβολής ποσού έως 40 δισ. ευρώ για τη διευθέτηση των οικονομικών υποχρεώσεων της χώρας στο πλαίσιο του Brexit.

«Σε ό,τι αφορά το ποσό, δεν το αναγνωρίζω», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Μέι μιλώντας στους δημοσιογράφους. «Η πρωθυπουργός ξεκαθάρισε στην επιστολή της για την ενεργοποίηση του άρθρου 50 ότι το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ενωση χρειάζεται να συζητήσουν μια δίκαιη διευθέτηση των δικαιωμάτων μας και των υποχρεώσεών μας ως κράτους-μέλους της Ε.Ε.».

Παράλληλα, σε μιαν άλλη εξέλιξη, το 61% των Βρετανών ψηφοφόρων αποδοκιμάζει τον χειρισμό των διαπραγματεύσεων του διαζυγίου του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ευρωπαϊκή Ενωση από την κυβέρνηση της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ORB International, καταγράφοντας άνοδο της δυσαρέσκειας κατά 15 ποσοστιαίες μονάδες σε διάστημα δύο μηνών.

Η Βρετανία έχει χρονικό περιθώριο μικρότερο των δύο ετών προκειμένου να διαπραγματευθεί τους όρους και τις συνθήκες της εξόδου και το πλαίσιο της μελλοντικής σχέσης με την Ευρωπαϊκή Ενωση πριν από τον Μάρτιο του 2019.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στις 2 και 3 Αυγούστου. Η αντίστοιχη δημοσκόπηση του Ιουλίου τοποθετούσε το ποσοστό δυσαρέσκειας στο 56%, ενώ η δημοσκόπηση του Ιουνίου στο 46%.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή