Συνάντηση εν μέσω κυρώσεων Λαβρόφ – Τίλερσον

Συνάντηση εν μέσω κυρώσεων Λαβρόφ – Τίλερσον

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πεποίθησή του ότι η Ουάσιγκτον και η Μόσχα μπορούν να λύσουν τα προβλήματα και να χαλαρώσουν την ανάμεσά τους ένταση εξέφρασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον, κατά τη συνάντησή του την Κυριακή με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ. Η συνάντηση έλαβε χώρα στο πλαίσιο περιφερειακού φόρουμ της Συνόδου της Ενωσης των Εθνών της Νότιας Ασίας (ASEAN) στις Φιλιππίνες. Ο κ. Τίλερσον, πάντως, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους, τόνισε στον κ. Λαβρόφ τη σοβαρότητα που αποδίδει η αμερικανική κυβέρνηση στην εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016.

Σημειώνεται ότι ήταν η πρώτη συνάντηση των δύο ανδρών μετά την υπογραφή από τον πρόεδρο Τραμπ των νέων κυρώσεων που επέβαλε το Κογκρέσο στη Ρωσία. Οι κυρώσεις –τις οποίες υπέγραψε απρόθυμα ο κ. Τραμπ– οδήγησαν στην απόφαση της Μόσχας για συρρίκνωση της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής στη Ρωσία κατά 755 άτομα. Εν τω μεταξύ, στην Ουάσιγκτον, η κυβέρνηση Τραμπ συνεχίζει τις προσπάθειές της να βρει τον βηματισμό της μετά το χάος των τελευταίων εβδομάδων (αποκαλύψεις για επαφές του γιου του προέδρου με Ρώσους, αποπομπή του προσωπάρχη και του διευθυντή επικοινωνίας κ.ά.). Μιλώντας στο δίκτυο NBC την Κυριακή, η σύμβουλος του προέδρου, Κέλι Αν Κόνγουεϊ, δήλωσε ότι ο κ. Τραμπ προτίθεται να συνεργαστεί σε ό,τι αφορά την έρευνα του Ρόμπερτ Μίλερ και ότι «δεν έχει συζητήσει το ενδεχόμενο να αποπέμψει» τον ειδικό εισαγγελέα ο οποίος έχει διοριστεί για να διαλευκάνει την υπόθεση των σχέσεων της προεκλογικής εκστρατείας Τραμπ και των επιχειρήσεών του με τη Ρωσία. Την ίδια μέρα, ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς διέψευσε ρεπορτάζ των New York Times βάσει του οποίου σχεδιάζει να διεκδικήσει το ρεπουμπλικανικό χρίσμα το 2020, ακόμα και εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτηρίζοντάς το «επαίσχυντο και προσβλητικό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή