ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανή νεκρή από λάθος στη μετάφραση

08s11arm

Μία Βρετανή έχασε τη ζωή της στη Βραζιλία όταν μια μεταφραστική παρεξήγηση την οδήγησε σε μία από τις πιο επικίνδυνες φαβέλες της χώρας. Η γυναίκα δέχθηκε δύο σφαίρες στην κοιλιακή χώρα, όπως αναφέρει η εφημερίδα Ο Globo, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε με τον σύζυγό της και τα τρία παιδιά της βρέθηκε στο στόχαστρο.

Το μεγαλύτερο από τα παιδιά της οικογένειας, που βρίσκονταν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, ήταν τεσσάρων ετών. Οπως ανακοίνωσε η αστυνομία, η οικογένεια ταξίδευε στην Αγκρα ντος Ραΐς, έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό περίπου 150 χλμ. δυτικά του Ρίο στην Κόστα Βέρντε, όταν δέχθηκε την επίθεση. Οι Αρχές επισημαίνουν ότι μια ομάδα ενόπλων προσέγγισε το αυτοκίνητο και ζήτησε από την οικογένεια να το εγκαταλείψει προτού ανοίξει πυρ.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας Μπρούνο Τζιλαμπέρτε δήλωσε στην εφημερίδα Ο Globo ότι οι Βρετανοί ταξιδιώτες προσπαθούσαν να αγοράσουν φιάλες με νερό (άγκουα) όταν τους δόθηκαν οδηγίες να κινηθούν προς την Αγκουα Σάντα (καθιγιασμένο νερό – αγιασμός). «Προφανώς η παρεξήγηση συνέβη εξαιτίας των προβλημάτων στη γλώσσα». Ετσι βρέθηκαν στην Αγκουα Σάντα και ενώπιον εγκληματικών στοιχείων. Καθώς δεν κατάφεραν να καταλάβουν την εντολή που τους δόθηκε, να απομακρυνθούν από την περιοχή, εξακολούθησαν να βρίσκονται στη θέση τους όπου και δέχθηκαν την επίθεση.

Η εφημερίδα O Dia αναφέρει ότι η περιοχή στην οποία βρέθηκαν οι άτυχοι ταξιδιώτες διοικείται από τη συμμορία που φέρει το όνομα «Αγνό Τρίτο Αρχηγείο», μία συμμορία η οποία είναι από τους βασικούς διακινητές ναρκωτικών στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, η γυναίκα διακομίστηκε σε νοσοκομείο της περιοχής, αλλά δεν γίνεται καμία μνεία για την κατάστασή της ούτε δίνονται στοιχεία για την ταυτότητά της ή την πόλη από όπου προερχόταν. Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας, «οι Αρχές βρίσκονται σε επαφή με τις τοπικές αρχές στην Αγκρα ντος Ραΐς της Βραζιλίας μετά τις πληροφορίες για τον πυροβολισμό εναντίον μιας Βρετανής».

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι το επεισόδιο δεν είναι το μοναδικό, αφού και στο παρελθόν Βρετανοί που είχαν ξεστρατίσει από τους τουριστικούς δρόμους και είχαν βρεθεί στις επικίνδυνες φαβέλες είχαν δεχθεί επίθεση.