ΗΠΑ: Ερευνα για τις προεδρικές διακοπές

ΗΠΑ: Ερευνα για τις προεδρικές διακοπές

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ περνάει το μεγαλύτερο μέρος των διακοπών του στο γκολφ κλαμπ του Νιου Τζέρσεϊ, Δημοκρατικοί βουλευτές ασκούν πιέσεις για να εξασφαλίσουν πληροφορίες σχετικά με τα χρήματα που δαπανώνται από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό για τα κερδοσκοπικά ακίνητά του.

Οι Δημοκρατικοί της επιτροπής Δημοσιονομικού Ελέγχου κάλεσαν τις αρμόδιες επιτροπές να παράσχουν πληροφορίες για τις δαπάνες που σχετίζονται με τον Τραμπ έως τις 25 Αυγούστου. «Ο αμερικανικός λαός θα πρέπει να ενημερωθεί για τον τρόπο που δαπανώνται τα χρήματα από τους φόρους του, συμπεριλαμβανομένων των ομοσπονδιακών κονδυλίων που παρέχονται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, τις οποίες κατέχει ο πρόεδρος και τους σκοπούς αυτούς των δαπανών», αναφέρεται στην επιστολή των βουλευτών στην Ιλέιν Ντιουκ, ασκούσα χρέη γενικής γραμματέως στο υπουργείο Εσωτερικών.

Οι βουλευτές έστειλαν ανάλογα αιτήματα σε όλα τα υπουργεία. Στην έκκλησή τους διεκδικούν έγγραφα για οποιαδήποτε δαπάνη έχει πραγματοποιήσει το υπουργείο προς τον οργανισμό Τραμπ ή κάποια άλλη επιχείρηση στην οποία κατέχει μερίδιο ο όμιλος. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την ορκωμοσία του ο Αμερικανός πρόεδρος έχει επισκεφθεί τα ακίνητά του 48 φορές, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον δέκα διανυκτερεύσεων σε θέρετρα, όπως αυτό όπου βρίσκεται τώρα. Την επόμενη εβδομάδα σχεδιάζει εξόρμηση στη Νέα Υόρκη με πιθανή επίσκεψη στον Πύργο Τραμπ, όπου έζησε αρκετές δεκαετίες μέχρι τη μετακόμισή του στον Λευκό Οίκο.

Οι περισσότεροι πρόεδροι είχαν διατηρήσει και επισκέπτονταν συχνά τα προσωπικά τους σπίτια όσο κατείχαν το αξίωμά τους. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, το ράντζο του Τζορτζ Μπους στο Κρόφορντ του Τέξας και το σπίτι του Μπαράκ Ομπάμα στο Σικάγο. Η διαφορά είναι ότι τα σπίτια του Τραμπ είναι μέρος της επιχειρηματικής του αυτοκρατορίας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή