Αυστηρά μηνύματα ΗΠΑ προς Βόρεια Κορέα

Αυστηρά μηνύματα ΗΠΑ προς Βόρεια Κορέα

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έντονη αντίδραση των ΗΠΑ προκάλεσε η δήλωση της Πιονγιάνγκ την Τετάρτη ότι «εξετάζει προσεκτικά» ένα σχέδιο επίθεσης με πυραύλους εναντίον της νήσου Γκουάμ του Ειρηνικού, που αποτελεί αμερικανική επικράτεια.

Μετά την τοποθέτηση Τραμπ, ο οποίος δήλωσε, μέσω Twitter, ότι έχει εκπληρώσει τον στόχο του, που ήταν η ενδυνάμωση των αμερικανικών όπλων μαζικής καταστροφής, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν, ακολούθησε το βράδυ και ο Τζέιμς Μάτις.

Ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας προειδοποίησε τη Βόρεια Κορέα ότι πρέπει να σταματήσει κάθε ενέργεια που θα μπορούσε να «οδηγήσει στο τέλος του καθεστώτος της» και να εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

Πρόκειται για τις αυστηρότερες δηλώσεις που έχει κάνει ο Μάτις αναφορικά με τη Βόρεια Κορέα. Παλαιότερα, είχε αναφέρει ότι η Ουάσιγκτον μπορεί να απαντήσει στην Πιονγκγιάνγκ, ωστόσο κάθε στρατιωτική λύση θα είχε «τραγικές επιπτώσεις σε μια απίστευτη κλίμακα».

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ πρόσθεσε ότι τη στιγμή που το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καταβάλλει προσπάθειες σε διπλωματικό επίπεδο, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους διαθέτουν τις πλέον «ακριβείς, (καλά) προετοιμασμένες και ισχυρές αμυντικές και επιθετικές ικανότητες στον πλανήτη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή