Β. Κορέα: Ετοιμο σχέδιο εκτόξευσης πυραύλων εναντίον της νήσου Γκουάμ έως τα μέσα του μήνα

Β. Κορέα: Ετοιμο σχέδιο εκτόξευσης πυραύλων εναντίον της νήσου Γκουάμ έως τα μέσα του μήνα

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Βόρεια Κορέα θα έχει εκπονήσει έως τα μέσα του μήνα Αυγούστου ένα σχέδιο για την εκτόξευση τεσσάρων πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς εναντίον της νήσου Γκουάμ, επικράτειας των Ηνωμένων Πολιτειών στον Ειρηνικό, και θα το παρουσιάσει στον ηγέτη της Κιμ Γιόνγκ Ουν ώστε να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει περαιτέρω, είπε το επίσημο πρακτορείο της χώρας, KCNA, χθες.

«Οι ρουκέτες τύπου Hwasong-12 που θα εκτοξευθούν από τον Λαϊκό Στρατό της Κορέας θα διασχίσουν τον ουρανό πάνω από τις περιφέρειες Σιμάνε, Χιροσίμα και Κοΐτσι στην Ιαπωνία», είπε το πρακτορείο, επικαλούμενο τον διοικητή της Στρατηγικής Δύναμης του Στρατού, στρατηγό Κιμ Ρακ Γκιόμ.

«Θα πετάξουν 3.356,7 χλμ σε 1.065 δευτερόλεπτα και θα πέσουν στη θάλασσα 30 με 40 χλμ από τις ακτές του Γκουάμ», πρόσθεσε.

Η Βόρεια Κορέα πρόσθεσε ότι οι απειλές του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ περί «φωτιάς και οργής» στις αρχές της εβδομάδας είναι «ένα σωρό ανοησίες», και πρόσθεσε ότι «μόνο η απόλυτη ισχύς μπορεί να επιδράσει πάνω του».

Πρόθεση κατάρριψης πυραύλου από Ιαπωνία

Η Ιαπωνία μπορεί νόμιμα να  αναχαιτίσει έναν πύραυλο από την Βόρεια Κορέα με στόχο το Γκουάμ, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, Ιτσουνόρι Ονοντέρα που μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Ο Ονοντέρα δήλωσε κοινοβουλευτική επιτροπή της Κάτω Βουλής, ότι η Ιαπωνία θα καταρρίψει έναν πύραυλο εάν αυτός κατευθύνεται προς αμερικανική περιοχή στον Ειρηνικό και κριθεί ότι ο πύραυλος αυτός, αποτελεί κρίσιμη απειλή κατά της ιαπωνικής εθνικής ασφάλειας, σύμφωνα με το Kyodo.

Από την άλλη μεριά, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η Ιαπωνία δεν διαθέτει την αμυντική ικανότητα να καταρρίψει έναν πύραυλο που ενδεχόμενα να βρεθεί σε τροχιά πάνω από την επικράτειά της, με κατεύθυνση προς το Γκουάμ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή