Τουρκία: Ενταλμα σύλληψης 35 ατόμων για ανάμειξη στην απόπειρα πραξικοπήματος

Τουρκία: Ενταλμα σύλληψης 35 ατόμων για ανάμειξη στην απόπειρα πραξικοπήματος

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντάλματα σύλληψης 35 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων και εννέα δημοσιογράφων, εξέδωσαν σήμερα οι τουρκικές αρχές, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, καθώς είναι ύποπτοι για συνδέσεις με την απόπειρα πραξικοπήματος τον περασμένο Ιούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το πρακτορείο, οι ύποπτοι κατηγορούνται πως ήταν χρήστες της εφαρμογής ByLock, μιας υπηρεσίας κρυπτογραφημένων μηνυμάτων μέσων των οποίων επικοινωνούσαν με τον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο κατηγορεί η Άγκυρα ότι ενορχήστρωσε την απόπειρα ανατροπής της τουρκικής κυβέρνησης την 15η Ιουλίου. Υπενθυμίζεται ότι ο Γκιουλέν έχει αρνηθεί την ανάμειξη του στο πραξικόπημα.

Πηγές που επικαλείται το πρακτορείο αναφέρουν ότι μερικοί από τους κατηγορουμένους για επικοινωνία με τον Γκιουλέν είναι δημοσιογράφοι διαφόρων μέσων, ενώ πληροφορίες για τα ονόματα των υπόλοιπων υπόπτων δεν ήταν από την αρχή ξεκάθαρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την κατηγορία ανάμειξης στην απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης, βρίσκονται σήμερα στην φυλακή περισσότεροι από 160 δημοσιογράφοι, ενώ πάνω από 50.000 άτομα βρίσκονται υπό κράτηση.

Ακόμη, περισσότερα από 150 μέσα ενημέρωσης έχουν κλείσει, ενώ πάνω από 150.000 άτομα έχουν απολυθεί ή έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα από την εργασία τους στο δημόσιο τομέα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή