Nτόπιοι και τουρίστες στη νήσο Γκουάμ δεν ανησυχούν από την κλιμάκωση

Nτόπιοι και τουρίστες στη νήσο Γκουάμ δεν ανησυχούν από την κλιμάκωση

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΚΟΥΑΜ. Κανένα ίχνος πανικού δεν παρουσίαζε χθες ο τοπικός πληθυσμός στη νήσο Γκουάμ, που, σύμφωνα με την κλιμακούμενη ρητορική ΗΠΑ – Βόρειας Κορέας, θα μπορούσε να γίνει θέατρο πυραυλικής επίθεσης και εφαλτήριο μιας ολέθριας σύγκρουσης. Παρ’ όλα αυτά, οι 163.000 κάτοικοι του νησιού συνέχισαν κανονικά τη ζωή τους. Οι δρόμοι ήταν γεμάτοι κόσμο και οχήματα, ενώ τα καταστήματα και τα εστιατόρια κατάμεστα, καθώς Νοτιοκορεάτες και Ιάπωνες τουρίστες αγαπούν τους πράσινους λόφους και τα καταγάλανα νερά της Γκουάμ.

Η 25χρονη Κλαρίσα Μπομγκάρτνερ, μόνιμη κάτοικος του νησιού, ανέφερε ότι η δεύτερη απειλή της Πιονγιάνγκ περί δοκιμής των πυραύλων της εναντίον του νησιού δεν λαμβάνεται σοβαρά υπόψη από τον ντόπιο πληθυσμό. «Δεν ανησυχώ πραγματικά. Πιστεύω ότι θα ήταν εντελώς ανεγκέφαλη ιδέα», είπε η μάνατζερ σε κατάστημα ενδυμάτων. «Σίγουρα γνωρίζω ότι η Γκουάμ είναι ιδανικός στόχος, επειδή είναι σημαντική για τις ΗΠΑ λόγω της στρατιωτικής τους παρουσίας», παραδέχθηκε. Δεν είναι η πρώτη φορά που η νήσος βρίσκεται σε επιφυλακή λόγω παρόμοιων απειλών.

Υπενθυμίζεται πως το 2013 η Ουάσιγκτον είχε προχωρήσει στην ανάπτυξη συστήματος αεράμυνας (THAAD) στο νησί. Το διεθνές αεροδρόμιο της Γκουάμ έσφυζε χθες από ζωή, αφού 10.000 έως 15.000 επισκέπτες περνούν καθημερινά από εκεί. Στην κεντρική παραλία λουόμενοι τουρίστες χαλάρωναν ανέμελοι κάτω από δέντρα ή τις ξαπλώστρες ξενοδοχείων πέντε αστέρων. Ιάπωνες τουρίστες έκαναν ουρά για παγωτό, ενώ άλλοι ψώνιζαν πολυτελή προϊόντα ή δοκίμαζαν σορτς και γυαλιά ηλίου.

Η 35χρονη Ζάο Λιανγκ, ταμίας σε τράπεζα του Πεκίνου, είπε ότι δεν πρόκειται να διακόψει τις διακοπές της εξαιτίας των βορειοκορεατικών απειλών. «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, θα συνεχίσουμε την εκδρομή μας και τα ψώνια μας», εξήγησε.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή