Ξεκίνησαν οι έρευνες για τα αίτια της σύγκρουσης τρένων στην Αίγυπτο, στους 41 οι νεκροί

Ξεκίνησαν οι έρευνες για τα αίτια της σύγκρουσης τρένων στην Αίγυπτο, στους 41 οι νεκροί

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Παγωμένη» παραμένει η κοινή γνώμη στην Αίγυπτο, μετά την τραγική χθεσινή σύγκρουση τρένων που άφησε 41 νεκρούς και τουλάχιστον 179 τραυματίες, εκ των οποίων οι 47 επέστρεψαν στα σπίτια τους αφού έλαβαν τις πρώτες βοήθειες.

Ήδη, έχουν ξεκινήσει εκτεταμένες έρευνες για να διαπιστωθεί η αιτία του δυστυχήματος, με εντολή του Προέδρου της χώρας Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, που διέταξε να δημιουργηθούν έκτακτες ομάδες εργασίας που να ελέγξουν τις συνθήκες του δυστυχήματος και να αποδώσουν ευθύνες.

Τέσσερις σιδηροδρομικοί υπεύθυνοι της περιοχής όπου έγινε η σύγκρουση των τρένων (ένα εκ των οποίων ερχόταν από Κάιρο και ένα από το Πορτ Σαΐντ, με κατεύθυνση την Αλεξάνδρεια) έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα με απόφαση του Υπουργού Μεταφορών Χισάμ Αραφάτ.

Τα συλλυπητήριά τους προς τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αλ Σίσι εξέφρασαν μέχρι τώρα, μεταξύ άλλων χωρών, η Σαουδική Αραβία, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, το Κουβέιτ, η Ιορδανία, η Παλαιστίνη, η Ουκρανία, η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία. 

Υπενθυμίζεται ότι δύο επιβατικές αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν την Παρασκευή στην Αλεξάνδρεια, στη βόρεια Αίγυπτο, ενώ όπως μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο το δυστύχημα σημειώθηκε στην περιοχή Χορσίντ στην ανατολική Αλεξάνδρεια.

Στις εικόνες που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, διακρίνονται δύο βαγόνια του ενός τρένου που έχουν εκτροχιαστεί, ενώ οι ομάδες διάσωσης μεταφέρουν τους νεκρούς και τους τραυματίες προς τα ασθενοφόρα. Ο εισαγγελέας Ναμπίλ Σαντέκ διέταξε να διεξαχθεί επειγόντως έρευνα για τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Το βρετανικό δίκτυο BBC μεταδίδει, επικαλούμενο αιγυπτιακά ΜΜΕ, ότι η μία αμαξοστοιχία είχε ξεκινήσει από το Κάιρο και η άλλη από το Πορτ Σάιντ όταν συγκρούστηκαν μετωπικά.

Το 2002, πυρκαγιά που ξέσπασε σε τρένο είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 370 ανθρώπων σε περιοχή που βρίσκεται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων νότια του Καϊρου. Ήταν η πλέον πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στην ιστορία της Αιγύπτου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή