Η εγγενής αντίφαση του Ντόναλντ Τραμπ

Η εγγενής αντίφαση του Ντόναλντ Τραμπ

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ας δεχθούμε ότι ο πρόεδρος Τραμπ δεν επιχείρησε να κατευνάσει τους λευκούς, φυλετικούς ρατσιστές, ανταποκρινόμενος τόσο αδύναμα στη νεοναζιστική βία που στοίχισε τη ζωή στην 32χρονη αντιδιαδηλώτρια Χέδερ Χέγερ στο Σάρλοτβιλ της Βιρτζίνια. Οι νεοναζί άκουσαν το μήνυμά του δυνατά και καθαρά. «Δεν μας επιτέθηκε», κραύγασε το The Daily Stormer, μια ακροδεξιά ιστοσελίδα, σχετικά με τη δήλωση του Τραμπ ύστερα από δύο ημέρες ρατσιστικών διαδηλώσεων. «Αρνήθηκε να απαντήσει την ερώτηση για τους λευκούς εθνικιστές που τον στηρίζουν. Καμία καταδίκη. Οταν ζητήθηκε η καταδίκη του, απλώς βγήκε από το δωμάτιο. Πραγματικά πολύ καλός. Ο Θεός να τον ευλογεί». Η αστυνομία είπε ότι ο 20χρονος που συμμετείχε στην επί μακρόν σχεδιασμένη διαδήλωση κατά της απομάκρυνσης του αγάλματος του στρατηγού Ρόμπερτ Ε. Λι έριξε το αυτοκίνητό του πάνω στο ειρηνικό πλήθος αντιδιαδηλωτών στο Σάββατο, σκοτώνοντας τη Χέγερ και τραυματίζοντας άλλους 19. Του απαγγέλθηκε η κατηγορία της ανθρωποκτονίας, αλλά όχι εκ προμελέτης.

Δύο άλλοι αστυνομικοί της Βιρτζίνια που ανταποκρίθηκαν στις διαμαρτυρίες σκοτώθηκαν σε συντριβή ελικοπτέρου. Μετά την επίθεση και πριν μιλήσει, ο Τραμπ μίλησε, υποτίθεται, με συμβούλους. Του είπαν να καταδικάσει τους λευκούς ρατσιστές που ανακίνησαν τη βία. Δεν το έκανε. Αντιθέτως, έκανε λόγο για μια «ενεργητική επίδειξη μίσους, μισαλλοδοξίας και βίας που προέρχεται από πολλές πλευρές».

Είναι ο μοναδικός στη σύγχρονη προεδρική ιστορία πρόθυμος να επιστρατεύσει τους δαίμονες της μισαλλοδοξίας και της μη ανεκτικότητας για να εξυπηρετήσει εαυτόν. Ξεκίνησε την πολιτική του σταδιοδρομία με ένα ψέμα για την ιθαγένεια του προέδρου Ομπάμα και απέτυχε να καταδικάσει τα λόγια και τις πράξεις ρατσιστών, νεοναζί και ηγετών της Κου Κλουξ Κλαν. Ο φόβος του να κατονομάσει την πηγή της βίας το περασμένο Σάββατο έρχεται σε ευθεία αντίφαση με τη σπουδή του να καταγγείλει την ισλαμική τρομοκρατία.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή