Γκι Φέρχοφστατ: «Φαντασίωση οι βρετανικές προτάσεις»

Γκι Φέρχοφστατ: «Φαντασίωση οι βρετανικές προτάσεις»

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι προτάσεις της Βρετανίας για τη μελλοντική τελωνειακή σχέση με την Ευρωπαϊκή Ενωση είναι φαντασίωση, δήλωσε ο συντονιστής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Brexit Γκι Φέρχοφστατ απαντώντας στις δηλώσεις του βρετανού υπουργού αρμόδιου για την έξοδο της χώρας από την Ενωση Ντέιβιντ Ντέιβις.

Ο βρετανός υπουργός έκανε γνωστό ότι το Λονδίνο επιδιώκει προσωρινή τελωνειακή ένωση με την ΕΕ μετά το Brexit , η οποία θα επιτρέψει τις πιο ελεύθερες δυνατές εμπορικές συναλλαγές , αλλά και το δικαίωμα να διαπραγματευθεί άλλες διμερείς εμπορικές συμφωνίες.

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι επιμένει στην πρόθεσή της οι διαπραγματεύσεις ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου να στραφούν σύντομα στη διαμόρφωση της μελλοντικής σχέσης της χώρας με την Ενωση.

Οι Βρυξέλλες απαντούν ότι πρώτα θα διευθετηθούν όλα τα θέματα του διαζυγίου, ανάμεσά τους το καθεστώς των ευρωπαίων πολιτών στη Βρετανία, οι οικονομικές υποχρεώσεις του Λονδίνου προς την Ενωση, και στη συνέχεια θα ξεκινήσουν οι συνομιλίες για τη διαμόρφωση της μελλοντικής σχέσης ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου.

«Το να είναι κανείς μέσα και έξω από την Τελωνειακή Ενωση και τα "αόρατα σύνορα" είναι φαντασίωση. Πρώτα πρέπει να εξασφαλισθούν τα δικαιώματα των πολιτών και η οικονομική διευθέτηση», έγραψε στο Twitter ο Γκι Φέρχοφστατ.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή