Καμία αναφορά σε αλλαγή πολιτικής της ΕΚΤ από τον Ντράγκι στο συμπόσιο της Fed

Καμία αναφορά σε αλλαγή πολιτικής της ΕΚΤ από τον Ντράγκι στο συμπόσιο της Fed

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι δεν πρόκειται να ανακοινώσει αλλαγή πολιτικής της ΕΚΤ, στο πλαίσιο του συμποσίου στο Τζάκσον Χόουλ στις δυτικές ΗΠΑ, όπως σημειώνουν δύο πηγές στο πρακτορείο Reuters.

Εκπρόσωπος της ΕΚΤ σημειώνει ότι ο κ. Ντράγκι θα χρησιμοποιήσει το βήμα του συμποσίου, στις 25 Αυγούστου, για να αναφερθεί στην προβληματική της ανάπτυξης μιας δυναμικής παγκόσμιας οικονομίας, καθυστερώντας τις ανακοινώσεις για τη γενική πολιτική της ΕΚΤ μέχρι το φθινόπωρο.

Ενώ οι προσδοκίες για την συγκεκριμένη ομιλία έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες με τους επενδυτές βλέπουν το συμπόσιο ως πιθανό ξεκίνημα της συζήτησης για τον τρόπο αναπροσαρμογής της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ, δεδομένης της σταθερής ανάπτυξης, της ταχείας μείωσης της ανεργίας αλλά και του επίμονου ασθενούς πληθωρισμού. 

Καθώς το πιθανό ξεκίνημα στη συζήτηση της ΕΚΤ είναι ο τρόπος αναπροσαρμογής της νομισματικής πολιτικής, δεδομένης της σταθερής ανάπτυξης, η ταχεία μείωση της ανεργίας, αλλά ο επίμονος ασθενής υποκείμενος πληθωρισμός.

Το 2014 ήταν η τελευταία φορά που ο Ντράγκι μίλησε στο συμπόσιο που θεωρείται κορυφαίο σημείο συνάντησης του τραπεζικού κόσμου, γεγονός που δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες για την φετινή του ομιλία.

«Λανθασμένες οι προσδοκίες για μεγάλη ομιλία περί νομισματικής πολιτικής», αναφέρουν πηγές του πρακτορείου. 

Υπενθυμίζεται ότι το συμπόσιο διοργανώνεται από την Αμερικανική Κεντρική Τράπεζα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή