Λαβρόφ κατά Ουάσιγκτον για τη Βενεζουέλα

Λαβρόφ κατά Ουάσιγκτον για τη Βενεζουέλα

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΑΡΑΚΑΣ. «Απαράδεκτες» χαρακτήρισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ τις αμερικανικές απειλές στρατιωτικής επέμβασης στη Βενεζουέλα, καθώς ο στρατός και οι πολιτοφυλακές της λατινοαμερικανικής χώρας ετοιμάζονται για διήμερη πανεθνική άσκηση στρατιωτικής ετοιμότητας. «Χρειάζεται να υπερβούμε γρήγορα τις διαφωνίες αποκλειστικά με ειρηνικό τρόπο, μέσω εθνικού διαλόγου και χωρίς πίεση από το εξωτερικό, για να μη μιλήσουμε για τις απαράδεκτες απειλές στρατιωτικής επέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις της Βενεζουέλας», δήλωσε ο Λαβρόφ μετά τις συνομιλίες με τον Βολιβιανό ομόλογό του Φερνάντο Χουανακούνι Μαμάνι.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ είχε απειλήσει με στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα, σε δηλώσεις που ο υπουργός Αμυνας της χώρας ερμήνευσε ως απόπειρα των ΗΠΑ «να βάλουν χέρι στα πετρέλαια».

Στις 26 και 27 Αυγούστου, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, έχει καλέσει τον στρατό και τους πολίτες της χώρας σε άσκηση ετοιμότητας για το ενδεχόμενο «ιμπεριαλιστικής εισβολής». «Ολοι πρέπει να συμμετάσχουν στο σχέδιο άμυνας, εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες και θα δούμε αν θα αρέσει αυτό στους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές», είπε ο Μαδούρο.

Εν μέσω οξείας οικονομικής κρίσης, ξέσπασαν στη χώρα διαδηλώσεις, στη διάρκεια των οποίων έχασαν τη ζωή τους 120 άνθρωποι. Χθες αφέθηκε ελεύθερος ένας από τους γνωστότερους εμψυχωτές των διαδηλώσεων, ο 23χρονος βιολιστής Γουίλι Αρτεάγκα, ο οποίος φωτογραφιζόταν ενώ έπαιζε τον εθνικό ύμνο ανάμεσα σε σύννεφα δακρυγόνων. Ο Αρτεάγκα, ο οποίος είχε προσκληθεί να παίξει βιολί και στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, έμεινε δύο εβδομάδες στη φυλακή, όπου, σύμφωνα με τους δικηγόρους του, οι φύλακες τον χτυπούσαν στο κεφάλι με το βιολί.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή