Βαρκελώνη: «Ακούγονταν συνεχώς κραυγές…»

Βαρκελώνη: «Ακούγονταν συνεχώς κραυγές…»

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Μάικλ Χρήστου βάδιζε προς τη Ράμπλα προκειμένου να γευματίσει, όταν ξαφνικά είδε ανθρώπους να τρέχουν καταπάνω του. «Δεν ήξερα ακριβώς τι συνέβαινε. Πίστεψα ότι γινόταν καβγάς ή κάτι τέτοιο», λέει ο νεαρός Ελληνοαυστραλός. Βρήκε καταφύγιο σε ένα κατάστημα μαζί με άλλους, αλλά κανείς δεν γνώριζε τι ακριβώς συνέβαινε. Ωστόσο, δεν επρόκειτο για την πρώτη φορά που εμπλεκόταν σε ένα τρομοκρατικό χτύπημα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Ευρώπη, καθώς βρισκόταν κοντά στο σημείο της επίθεσης και στη Γέφυρα του Λονδίνου, τον περασμένο Ιούνιο, όταν σκοτώθηκαν οκτώ άτομα. «Νιώθω ότι αυτό το πράγμα με ακολουθεί. Ερχεσαι εδώ στην Ευρώπη και περιμένεις να σου συμβεί, αλλά δεν σε σταματά από το να κάνεις αυτό που θέλεις».

Η Τζούλια Μόνακο, η οποία βρήκε καταφύγιο σε ένα κατάστημα, μπήκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσπαθώντας να μάθει τι ακριβώς συμβαίνει. «Απόλυτο χάος. Βλέπω κόσμο να τρέχει κλαίγοντας», έγραψε στο Twitter. «Ακούγονται διαφορετικές ιστορίες για ένα αυτοκίνητο που έπεσε πάνω στον κόσμο και για πυροβολισμούς. Τρομακτική εμπειρία. Τη μια στιγμή ψωνίζω μπλουζάκια και την επόμενη τρέχω για να παραμείνω μακριά από τα τζάμια».

Στην επίθεση ενεπλάκη και ο επικεφαλής της μητροπολιτικής πυροσβεστικής υπηρεσίας της Αυστραλίας Γκραμ Ο’ Σάλιβαν. «Ακουσα έναν δυνατό παράξενο θόρυβο στην αρχή και μετά έναν πυροβολισμό. Μετά ακούγονταν συνεχώς κραυγές και βρεθήκαμε μπροστά σε αυτή τη φρικτή σκηνή. Ακουγα τον θόρυβο που έκανε το αυτοκίνητο καθώς χτυπούσε τον κόσμο και λίγη ώρα αργότερα ακούγονταν και οι κραυγές των ανθρώπων».

«Είμαστε συγκλονισμένοι από το τρομοκρατικό χτύπημα. Αδυνατούμε να το συνειδητοποιήσουμε», δήλωσε στο Πρακτορείο 104,9 FM Ελληνίδα δικηγόρος που ζει και εργάζεται στη Βαρκελώνη. «Ηταν μεγάλη νύχτα η χθεσινή, σήμερα είμαστε ακόμη συγκλονισμένοι. Παραμένουμε μουδιασμένοι από την επίθεση των τρομοκρατών». Με τα λόγια αυτά περιγράφει στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, Πρακτορείο 104,9 FM, τις στιγμές που διαδραματίστηκαν στη Βαρκελώνη μετά τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στον κεντρικό πεζόδρομο Ράμπλα, η δικηγόρος Κωνσταντίνα Παπαδοπούλου που από το 2013 ζει και εργάζεται στην ισπανική πόλη.

«Είχα περάσει από τη Ράμπλα δεκαπέντε λεπτά πριν από την επίθεση. Ημουν λίγο πιο κάτω σε ένα μαγαζί, όταν η αστυνομία ενημέρωσε για το περιστατικό και οι σερβιτόροι μάς απέκλεισαν εντός του χώρου. Κλειδωθήκαμε εκεί για τρεις ώρες», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Παπαδοπούλου. «Περιμέναμε ενημέρωση από την αστυνομία. Ηταν αρκετά ψυχοφθόρα η διαδικασία, διότι κοιτούσαμε στον δρόμο, προσπαθούσαμε να μάθουμε τις εξελίξεις, όμως δεν υπήρχε ψυχή. Ημασταν συνέχεια online, η αστυνομία έκανε συνεχείς ενημερώσεις μέσω Τwitter, επομένως ξέραμε ότι πρέπει να μείνουμε μέσα στον χώρο και να μην κυκλοφορούμε στους δρόμους», πρόσθεσε η Ελληνίδα δικηγόρος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή