ΚΟΣΜΟΣ

Εξηγήσεις για τα S – 400 από την Αγκυρα θα ζητήσει η Ουάσιγκτον

6495280108_25826850-thumb-large--2

Εξηγήσεις από την Άγκυρα ετοιμάζεται να ζητήσει η Ουάσιγκτον για την εξαγορά ρωσικού πυραυλικού συστήματος τύπου S-400 σε μια περίοδο που οι σχέσεις Ρωσίας- Δύσης χαρακτηρίζονται από ένταση.

Οι τελευταίες πληροφορίες από την Άγκυρα αναφέρουν ότι το θέμα θα έρθει στο προσκήνιο των επαφών του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, Τζέιμς Μάτις στην Άγκυρα. Η επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Άμυνας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη. Ο Μάτις θα συναντήσει τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νουρεντίν Τζανίκλι. 

Οι Τούρκοι αξιωματούχοι λαμβάνουν πληροφορίες ότι η αμερικανική πλευρά ετοιμάζεται να εκφράσει έντονο προβληματισμό και δυσφορία για την σύσφιξη των σχέσεων Τουρκίας-Ρωσίας και την εγκατάσταση ρωσικού πυραυλικού συστήματος στα εδάφη μιας χώρας, η οποία είναι μέλος του ΝΑΤΟ.

Εκτός από το ρωσικό πυραυλικό σύστημα που αγοράζει η Τουρκία από την Ρωσία, στην Άγκυρα οι δυο κυβερνήσεις θα συζητήσουν και μια σειρά άλλων ζητημάτων, όπως οι εξελίξεις στην Συρία, στο Ιράκ και το Κουρδικό Ζήτημα.