Εξηγήσεις για τα S – 400 από την Αγκυρα θα ζητήσει η Ουάσιγκτον

Εξηγήσεις για τα S – 400 από την Αγκυρα θα ζητήσει η Ουάσιγκτον

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξηγήσεις από την Άγκυρα ετοιμάζεται να ζητήσει η Ουάσιγκτον για την εξαγορά ρωσικού πυραυλικού συστήματος τύπου S-400 σε μια περίοδο που οι σχέσεις Ρωσίας- Δύσης χαρακτηρίζονται από ένταση.

Οι τελευταίες πληροφορίες από την Άγκυρα αναφέρουν ότι το θέμα θα έρθει στο προσκήνιο των επαφών του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, Τζέιμς Μάτις στην Άγκυρα. Η επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Άμυνας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη. Ο Μάτις θα συναντήσει τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νουρεντίν Τζανίκλι. 

Οι Τούρκοι αξιωματούχοι λαμβάνουν πληροφορίες ότι η αμερικανική πλευρά ετοιμάζεται να εκφράσει έντονο προβληματισμό και δυσφορία για την σύσφιξη των σχέσεων Τουρκίας-Ρωσίας και την εγκατάσταση ρωσικού πυραυλικού συστήματος στα εδάφη μιας χώρας, η οποία είναι μέλος του ΝΑΤΟ.

Εκτός από το ρωσικό πυραυλικό σύστημα που αγοράζει η Τουρκία από την Ρωσία, στην Άγκυρα οι δυο κυβερνήσεις θα συζητήσουν και μια σειρά άλλων ζητημάτων, όπως οι εξελίξεις στην Συρία, στο Ιράκ και το Κουρδικό Ζήτημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή