Δύο νεκροί στον σεισμό έξω από τη Νάπολη

Δύο νεκροί στον σεισμό έξω από τη Νάπολη

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο νεκροί, δέκα αγνοούμενοι, 25 τραυματίες είναι ο τελευταίος απολογισμός από τον σεισμό που σημειώθηκε στο νησί Ισκια έξω από τη Νάπολη. Η σεισμική δόνηση με ένταση 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και μικρό εστιακό βάθος σημειώθηκε προχθές το βράδυ στις 20.57 τοπική ώρα (21.57 ώρα Ελλάδας) στο κατάμεστο από τουρίστες νησί Ισκια, έξω από τη Νάπολη, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Ανάμεσα στους αγνοουμένους, σύμφωνα με την τηλεόραση Rai, υπήρχαν και τρία μικρά παιδιά τα οποία διασώθηκαν ύστερα από υπεράνθρωπες προσπάθειες των διασωστών που κράτησαν περισσότερο από δεκαέξι ώρες.

Μια ηλικιωμένη γυναίκα σκοτώθηκε από κατάρρευση μέρους τοπικής εκκλησίας, ενώ, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Agi, ένας ακόμη άνθρωπος έχασε τη ζωή του. Οι τραυματίες είναι είκοσι πέντε, δύο εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση.

Από τη Νάπολη, η πυροσβεστική υπηρεσία της Ιταλίας μετέφερε μέσω θαλάσσης μηχανήματα και οχήματα προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού.

Επειτα από επιχείρηση δεκαέξι ωρών, οι πυροσβέστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τον Τσίρο, το 11χρονο παιδί που είχε καταπλακωθεί από τα συντρίμμια στην Κασαμίτσιολα της Ισκια. Οπως λένε, ο μικρός Τσίρο έσωσε τον αδελφό του σπρώχνοντας τον κάτω από το κρεβάτι τους.

Νωρίτερα, είχαν απεγκλωβιστεί ο μόλις επτά μηνών αδελφός του Πασκουάλε και ο επτάχρονος Ματία, αλλά και ο πατέρας τους. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα τρία παιδιά είναι καλά στην υγεία τους. Στο μεταξύ, οι άνθρωποι που πέρασαν τη νύχτα έξω από το σπίτι τους υπολογίζονται σε τουλάχιστον 2.000 και η Πολιτική Προστασία ετοιμάζει ειδικούς χώρους φιλοξενίας.

Περίπου έξι κτίρια κατέρρευσαν στην Κασαμίτσιολα, εκ των οποίων και μία εκκλησία.

Ο σεισμός έπληξε την περιοχή τρεις μόλις ημέρες πριν από τη συμπλήρωση ενός έτους από τον σεισμό της Αματρίτσε, όπου σκοτώθηκαν 300 άνθρωποι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή