Παρενοχλήσεις και δολιοφθορές από την Τουρκία καταγγέλλει η Γερμανία

Παρενοχλήσεις και δολιοφθορές από την Τουρκία καταγγέλλει η Γερμανία

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ένταση στις σχέσεις Γερμανίας-Τουρκίας λαμβάνει διαστάσεις, καθώς το Βερολίνο καταγγέλλει ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί διάφορα μέσα για να ασκήσει πίεση στην γερμανική πλευρά.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η τουρκική αντιπολιτευόμενη ιστοσελίδα «Ντουβάρ», ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία της Γερμανίας, Μάρτιν Σουλτς προέβη σε νέες δηλώσεις που αφορούν το μέλλον των σχέσεων Τουρκίας-Γερμανίας.

Σύμφωνα με τον Σουλτς, λίγο μετά τις τελευταίες τοποθετήσεις του πρόεδρου Τουρκίας για το μέλλον των διμερών σχέσεων Άγκυρας-Βερολίνου, πυρπολήθηκε το όχημα της προέδρου της Μεικτής Ομάδας Βουλευτών Τουρκίας-Γερμανίας, Μισέλ Μούντερφερινγκ. Την ίδια στιγμή, η σύζυγος του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας άρχισε να δέχεται απειλητικά μηνύματα.

Ο Σουλτς ζήτησε από την Τουρκία να πάψει να αναμειγνύεται στα εσωτερικά πολιτικά δρώμενα της χώρας του, ενώ σημείωσε ότι τα περιστατικά παρενοχλήσεων και δολιοφθοράς είναι αναμενόμενα όταν ο πρόεδρος μιας φιλικής χώρας επεμβαίνει στα εσωτερικά της Γερμανίας.

Ο Σουλτς κάλεσε τον πρόεδρο της Τουρκίας να αναθεωρήσει την στάση του απέναντι στην Γερμανία και ζήτησε να προχωρήσει στην απελευθέρωση των αντιφρονούντων.

Εν τω μεταξύ, η αντιπρόεδρος της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας και βουλευτής του κόμματος των Πρασίνων, Κλόντια Ροθ δήλωσε ότι η Γερμανία δεν πρόκειται να υποκύψει σε πιέσεις που δέχεται από την Τουρκία. Έκανε έκκληση δε για τον τερματισμό της πώλησης όπλων προς την Τουρκία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT