Ποροσένκο: H Ουκρανία βρίσκεται σε απαρέγκλιτη τροχιά ένταξης στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ

Ποροσένκο: H Ουκρανία βρίσκεται σε απαρέγκλιτη τροχιά ένταξης στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο, κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στο Κίεβο με αφορμή την 26η επέτειο της ανεξαρτησίας της χώρας, διακήρυξε την απαρέγκλιτη πορεία της χώρας προς την ένταξη της στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ.

«Ο δρόμος μας είναι ένας: ένα ευρύ ευρωατλανικό όχημα, το οποίο μας οδηγεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, για να γίνουμε μέλη. Στον δρόμο αυτό ήδη καταστρέψαμε το παραπέτασμα με τις βίζες», είπε ο Ποροσένκο, υπονοώντας την κατάργηση της βίζας για τους Ουκρανούς πολίτες στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε επίσης ότι η Ουκρανία συνεχίζει να αναδιοργανώνει τις ένοπλες δυνάμεις της, ώστε να ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές του ΝΑΤΟ. Ο υπουργός Αμύνης της Ουκρανίας, Στεπάν Πολτοράκ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, διευκρίνισε πως στο πλαίσιο αυτό είναι ήδη έτοιμες 28 στρατιωτικές μονάδες των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

«Αυτή τη στιγμή στον ουκρανικό στρατό συνεχίζονται οι άνευ προηγουμένου στην ιστορία μεταρρυθμίσεις ως προς την κλίμακα και τις φιλοδοξίες τους», σημείωσε ο υπουργός, επισημαίνοντας ότι «οι μεταρρυθμίσεις πραγματοποιούνται από κοινού με συμβούλους και εμπειρογνώμονες χωρών του ΝΑΤΟ».

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή