ΗΠΑ: Ποσό-μαμούθ 758,7 εκατομμυρίων δολαρίων κέρδισε υπερτυχερός

ΗΠΑ: Ποσό-μαμούθ 758,7 εκατομμυρίων δολαρίων κέρδισε υπερτυχερός

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ποσό-ρεκόρ των 758,7 εκατομμυρίων δολαρίων κέρδισε ένας υπερτυχερός στο τζακ-ποτ του λότο στις ΗΠΑ, το βράδυ της Τετάρτης.

Ο υπερτυχερός λαχνός είχε αγοραστεί στη Μασαχουσέτη, ενώ άλλα σαράντα δελτία έκαναν τους κατόχους τους πλουσιότερους κατά τουλάχιστον ένα εκατομμύριο, όπως ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρεία του τυχερού παιχνιδιού, Powerball USA.

Ο υπερτυχερός είχε επικυρώσει τον λαχνό με τους αριθμούς 6, 7, 16, 23, 26 και 4 σε ένα βενζινάδικο στην πόλη Τσικόπι και έχει στη διάθεσή του έναν χρόνο για να εμφανιστεί και να διεκδικήσει τα κέρδη του.

Με βάση τον κανονισμό, οι νικητές μπορούν να επιλέξουν αν θα λάβουν σταδιακά το σύνολο του ποσού, σε δόσεις διάρκειας 30 ετών ή αν θα λάβουν ένα μικρότερο ποσό, το οποίο στη συγκεκριμένη περίπτωση αντιστοιχεί σε 480,5 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, οι νικητές των τζακ-ποτ προτιμούν συνήθως τη δεύτερη επιλογή.

Το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί σε τζακ-ποτ στις ΗΠΑ έφτασε το 1,58 δισεκατομμύριο, τον Ιανουάριο του 2016, όμως τότε το είχαν μοιραστεί τρεις τυχεροί και ο καθένας τους έλαβε 528,8 εκατομμύρια δολάρια.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή