ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ένας νεκρός από επίθεση με ομήρους σε εστιατόριο στο Τσάρλεστον

charlehost

Ένας νεκρός είναι ο έως τώρα απολογισμός της ένοπλης επίθεσης και ομηρίας, η οποία έληξε πριν λίγη ώρα νωρίτερα στην πόλη του Τσάρλεστον, στη Νότια Καρολίνα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ένας ένοπλος εισέβαλε σε κατάμεστο εστιατόριο, τραυμάτισε θανάσιμα ένα άτομο και κράτησε ομήρους. Η Αστυνομία στη συνέχεια πυροβόλησε τον δράστη, ο οποίος διακομίστηκε σε νοσοκομείο της περιοχής και νοσηλεύεται κρίσιμη κατάσταση.

Οι όμηροι διασώθηκαν. Στο τέλος ο ένοπλος κρατούσε μόνο ένα άτομο μέσα στο εστιατόριο, όμως όπως δήλωσε ο αρχηγός της Αστυνομίας, θεωρούνταν επικίνδυνος και «ενεργός».

Ο δήμαρχος του Τσάρλεστον διευκρίνισε πως ο δράστης ήταν δυσαρεστημένος υπάλληλος κι ότι δεν πρόκειται για τρομοκρατική ή ρατσιστική ενέργεια.

Νωρίτερα υπήρχαν πληροφορίες ότι πρόκειται για λαντζιέρη ο οποίος απολύθηκε πριν λίγες ημέρες κι ότι το θύμα ήταν ο μάγειρας του καταστήματος, όμως οι Αρχές αρνήθηκαν να επιβεβαίωσαν τις ταυτότητες των εμπλεκόμενων.

Υπενθυμίζεται πως το Τσάρλεστον είναι η πόλη όπου τον Ιούνιο του 2015 ο νεαρός λευκός Ντίλαν Ρουφ δολοφόνησε μέσα σε εκκλησία εννέα μαύρους που μελετούσαν τη Βίβλο.

(Πηγή: skai.gr)