Νότια Κορέα: Σε πέντε χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ο επικεφαλής της Samsung

Νότια Κορέα: Σε πέντε χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ο επικεφαλής της Samsung

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δικαστήριο στη Νότια Κορέα καταδίκασε σε πενταετή κάθειρξη τον πρόεδρο της Samsung, Τζέι Λι, για την εμπλοκή του σε σκάνδαλο διαφθοράς.

Το δικαστήριο εκτίμησε ότι ο 49χρονος αντιπρόεδρος της Samsung Electronics, του μεγαλύτερου κατασκευαστή smartphones παγκοσμίως, είναι ένοχος μεταξύ άλλων για διαφθορά και ψευδορκία στο σκάνδαλο που οδήγησε στην αποπομπή της προέδρου Παρκ Γκέουν-χίε.

Ο Τζέι Λι, που είναι ο τρίτος κατά σειρά πιο πλούσιος άνθρωπος στη χώρα και θεωρούνταν ο διάδοχος του θρόνου της Samsung, βρέθηκε αντιμέτωπος με κατηγορίες για δωρεές σε ιδρύματα που διαχειριζόταν η κ. Τσοι Σουν Σιλ, στενή φίλη της τέως προέδρου της Ν. Κορέας, με αντάλλαγμα την επιείκεια της κυβέρνησης.

Ο Λι που είχε αρνηθεί τις κατηγορίες βρίσκεται υπό κράτηση από τον Φεβρουάριο.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap ανέφερε ότι οι δικηγόροι του Λι θα ασκήσουν έφεση. Ωστόσο, βάσει της νομοθεσίας της Νότιας Κορέας δεν μπορούν να ανασταλούν οι καταδίκες σε περισσότερα από τρία χρόνια φυλάκιση. Η πενταετής φυλάκιση είναι μια από τις μεγαλύτερες ποινές που έχουν επιβληθεί σε μεγάλο επιχειρηματία της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή