Σε δύο χρόνια ηλεκτρικό ρεύμα από Τουρκία στα Κατεχόμενα

Σε δύο χρόνια ηλεκτρικό ρεύμα από Τουρκία στα Κατεχόμενα

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε δυο με δυόμιση χρόνια από σήμερα η Τουρκία θα παρέχει ηλεκτρικό ρεύμα στο βόρειο κομμάτι της Κύπρου. Τουρκία και τουρκοκυπριακή διοίκηση βρίσκονται μόλις ένα βήμα πριν την δημιουργία μιας υποθαλάσσιας γραμμής, η οποία θα ενώνει τα τουρκικά παράλια με το βόρειο κομμάτι της Κύπρου και θα μεταφέρει στο νησί ηλεκτρικό ρεύμα.

Λίγο μετά τις σημαντικές δηλώσεις του στην «Καθημερινή Κύπρου», ο «Υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας», Σουνάτ Ατούν πραγματοποίησε νέες τοποθετήσεις επί του ζητήματος στο Πρακτορείο Ανατολή της Τουρκίας.

Ο κ. Ατούν ανακοίνωσε ότι οι ομάδες εργασίες για την μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας από την Τουρκία στο νησί, αυτό το διάστημα ολοκληρώνουν τις εργασίες τους. Από τώρα και στο εξής, απομένει η λήψη των τελικών πολιτικών αποφάσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Ατούν, πριν το τέλος αυτού του έτους ξεκινούν οι εργασίες για την δημιουργία της νέας υποθαλάσσιας γραμμής – καλωδίου ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο κ. Ατούν τόνισε ότι ο ίδιος και η «κυβέρνηση» του αποδίδουν μεγάλη σημασία στο συγκεκριμένο σχέδιο, του οποίου τα πρώτα βήματα πραγματοποιήθηκαν στα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας, παρά το γεγονός ότι η προηγούμενη «διακυβέρνηση» δεν εστίασε σε αυτό.

Ο κ. Ατούν, στα πλαίσια των δηλώσεων του, τόνισε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά είναι έτοιμη να παρέχει τουρκικό ηλεκτρικό ρεύμα και στην ελληνοκυπριακή πλευρά.

Ο ίδιος ανέφερε ότι την παρούσα στιγμή, Κατεχόμενα και ελεύθερες περιοχές έχουν δημιουργήσει μια ένωση ηλεκτρικού δικτύου των 400 megawat.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή