Γκάμπριελ: Καλύτερος υποψήφιος ο Σουλτς – Μέρκελ και Σόιμπλε δίχασαν την Ευρώπη

Γκάμπριελ: Καλύτερος υποψήφιος ο Σουλτς – Μέρκελ και Σόιμπλε δίχασαν την Ευρώπη

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Μάρτιν Σούλτς «είναι ο καλύτερος υποψήφιος για καγκελάριος. Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) έψαχνε και βρήκε στις αρχές του έτους έναν καινούριο φέρελπι. Αυτός ήταν και είναι ο Μάρτιν Σούλτς», είπε σε συνέντευξή του ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, σε συνέντευξή τους στην σαββατιάτικη έκδοση της εφημερίδας Bild.

Υπάρχει όμως και ένας εντελώς ιδιαίτερος λόγος για τον οποίο ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κονοβουλίου θα είναι ο σωστός καγκελάριος, επισήμανε ο κ. Γκάμπριελ : «Το μέλλον της χώρας μας βρίσκεται εντός μιας ενωμένης Ευρώπης. Η Αγκελα Μέρκελ και ο Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε έχουν ασφαλώς να παρουσιάσουν πολλά θετικά, αλλά την Ευρώπη την διέσπασαν και οι δύο: η κ. Μέρκελ με την προσφυγική πολιτική της και ο κ. Σόιμπλε με την οικονομική πολιτική του. Αυτά εκδικούνται τώρα», όπως τόνισε.

Κατά τον σοσιαλδημοκράτη πολιτικό το αποτέλεσμα των εκλογών δεν έχει ακόμα κριθεί: «Οι πολίτες τώρα επιστρέφουν από τις διακοπές τους και ο προεκλογικός αγώνας αρχίζει μόλις τώρα». Προσέθεσε δε ότι «το SPD είναι ο πλέον αποφασιστικός αντίπαλος αυτών των απαράδεκτων ανθρώπων του κόμματος «Εναλλακτική για την Γερμανία» (AfD).»

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή