Βενεζουέλα: Πανεθνικές στρατιωτικές ασκήσεις υπό τον φόβο της «αμερικανικής απειλής»

Βενεζουέλα: Πανεθνικές στρατιωτικές ασκήσεις υπό τον φόβο της «αμερικανικής απειλής»

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στρατιωτικές ασκήσεις σε πανεθνικό επίπεδο πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Βενεζουέλα, με τους πολίτες να καλούνται να ενταχθούν σε εφεδρικές μονάδες των ενόπλων δυνάμεων, ώστε να αμυνθούν σε μία πιθανή αμερικανική στρατιωτική επέμβαση, η οποία θα έχει ως στόχο τα «πετρελαϊκά αποθεματα» της χώρας. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος χθες προέβη σε νέες σκληρές οικονομικές κυρώσεις κατά της χώρας, πριν από δύο εβδομάδες προειδοποίησε το καθεστώς Μαδούρο για το ενδεχόμενο «στρατιωτικής λύσης» στην κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα. 

«Εναντίον των φιλοπόλεμων απειλών των Ηνωμένων Πολιτειών, όλοι οι Βενεζουελανοί μεταξύ 18 και 60 ετών οφείλουν να συμβάλλουν στην αναπόσπαστη άμυνα του έθνους», ανέφερε ανακοίνωση που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση της χώρας. 

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αναμένει η συμμετοχή να ανέλθει σε 700.000 μέλη της πολιτοφυλακής και σε 200.000 στρατιώτες, ναύτες και σμηνίτες. 

Σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, Βενεζουελανοί όλων των ηλικιών αποφάσισαν να ενταχθούν στις εφεδρικές μονάδες, χωρίς όμως να υπάρχουν αποδείξεις για εγγραφές πέραν των φανατικών υποστηρικτών του προέδρου. 

Εικόνες από τις ασκήσεις μεταδίδει απευθείας η τηλεόραση, παράλληλα με πύρινους λόγους αξιωματικών σε «αντιιμπεριαλιστικές» συγκεντρώσεις. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή