Για δεύτερη φορά πατέρας ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ – Η επιστολή προς τη νεογέννητη κόρη του

Για δεύτερη φορά πατέρας ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ – Η επιστολή προς τη νεογέννητη κόρη του

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για δεύτερη φορά πατέρας έγινε ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ, όπως αποκάλυψε ο ίδιος με ανοιχτή επιστολή που δημοσίευσε χθες, που αλλού… στην προσωπική του ιστοσελίδα στo Facebook.

Η ανοιχτή επιστολή που ο αμερικανός επιχειρηματίας και η γυναίκα του Πρισίλα Τσαν δημοσίευσαν απευθύνεται στην ίδια τη νεογέννητη κόρη τους την οποία ονόμασαν Αύγουστο, και αναφέρει:

«Όταν γεννήθηκε η αδερφή σου γράψαμε μια επιστολή για τον κόσμο στον οποίο ελπίζαμε ότι θα μεγαλώσει, έναν κόσμο με καλύτερη εκπαίδευση, λιγότερες ασθένειες, ισχυρότερες κοινότητες και μεγαλύτερη ισότητα. Το ίδιο ελπίζουμε τώρα και για σένα. Γράψαμε επίσης ότι με την εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας η γενιά σας θα πρέπει να ζήσει υπό απίστευτα καλύτερες συνθήκες από τη δική μας και θα κάνουμε το καθήκον μας για να συμβεί αυτό», αναφέρεται στην επιστολή.

Προσθέτουν πως αν και πολύ συχνά συμβαίνουν πολύ δυσάρεστα γεγονότα στον κόσμο, οι ίδιοι πιστεύουν ότι τελικά θα επικρατήσει το καλό. «Είμαστε αισιόδοξοι για τη γενιά σας και το μέλλον σας», επισημαίνουν.

Στην επιστολή ο Ζάκερμπεργκ αναφέρεται και στη σημασία της παιδικής ηλικίας και τονίζει ότι αυτή είναι μια περίοδος που τα παιδιά πρέπει να χαίρονται και να περνάνε καλά, μιας και όταν μεγαλώσουν, σαν ενήλικες, θα είναι πολύ απασχολημένοι με τις δουλειές τους.

«Ο κόσμος μπορεί να είναι ένα πολύ "σοβαρό" μέρος. Για αυτό είναι σημαντικό να εκμεταλλευτείτε όλο τον χρόνο σας και να βγείτε έξω να παίξετε. Θα είστε απασχολημένοι όταν μεγαλώσετε, γι'αυτό ελπίζω να αφιερώσετε χρόνο για να μυρίσετε όλα τα λουλούδια και να βάλετε όλα τα φύλλα που θέλετε στο κουβαδάκι σας τώρα. Και ελπίζω ακόμα και στα όνειρά σας να νιώθετε πόσο πολύ σας αγαπάμε», αναφέρει μεταξύ άλλων και συμπληρώνει:

«Η παιδική ηλικία είναι μαγευτική και είναι μόνο μια φορά, γι 'αυτό μην την ξοδεύετε ανησυχώντας για το μέλλον, το κάνουμε αυτό εμείς για εσάς και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βεβαιωθούμε ότι ο κόσμος σας θα είναι ο καλύτερος», λέει στο κλείσιμο της επιστολής.

Σημειώνεται ότι ο Ζάκερμπεργκ και η γυναίκα του υποδέχθηκαν τον Νοέμβριο του 2015 την πρώτη τους κόρη.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή