Ισραήλ: Απελευθερώθηκε έπειτα από 20 μήνες ο Παλαιστίνιος Κλόουν Μοχάμαντ Αμπού Σακά

Ισραήλ: Απελευθερώθηκε έπειτα από 20 μήνες ο Παλαιστίνιος Κλόουν Μοχάμαντ Αμπού Σακά

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας Παλαιστίνιος κλόουν, ο οποίος θεωρούταν ύποπτος από τις ισραηλινές αρχές για συμμετοχή στην αριστερή οργάνωση «Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης», όντας κρατούμενος επί είκοσι μήνες, χωρίς να του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, αφέθηκε ελεύθερος.

Ο 26χρονος Μοχάμαντ Αμπού Σακά, εργαζόμενος στη σχολή τσίρκου για παιδιά στο Μπιρ Ζέιτ της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, συνελήφθη τον Δεκέμβριο του 2015 και τέθηκε υπό διοικητική κράτηση, ένα αμφιλεγόμενο μέτρο με το οποίο οι αρχές του Ισραήλ οδηγούν χωρίς δίκη σε κράτηση υπόπτους για δίάστημα αρκετών μηνών, το οποίο μπορεί να ανανεωθεί επ’ αόριστον.

Μετά την αποφυλάκιση του, ο Σακά δήλωσε πως επέστρεψε στην πόλη Ζενίν στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, όπου η οικογένεια και οι φίλοι του τον καλωσόρισαν πανηγυρικά. 

Ο 26χρονος κλόουν τόνισε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις ποτέ δεν του είπαν τον ακριβή λόγο της σύλληψής του.

Συγκεκριμένα, η Σιν Μπετ, η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ, τον κατηγόρησε για συμμετοχή στην οργάνωση «Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης», την οποία το εβραϊκό κράτος θεωρεί τρομοκρατική, εξαιτίας του ένοπλου βραχίονα της.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή