HΠΑ: Προς ακύρωση της μεταναστευτικής νομοθεσίας DACA βαίνει ο Τραμπ

HΠΑ: Προς ακύρωση της μεταναστευτικής νομοθεσίας DACA βαίνει ο Τραμπ

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται ότι θα ανακοινώσει, πιθανότατα ακόμη και αύριο Παρασκευή, την απόφασή του να τερματιστεί η ισχύς μίας μεταναστευτικής νομοθεσίας της διακυβέρνησης Ομπάμα, η οποία προστατεύει σχεδόν 600.000 μετανάστες, οι οποίοι είχαν εισέλθει παράτυπα στη χώρα, όταν ακόμη ήταν ανήλικοι, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, επικαλούμενο ένα ανώτερο στέλεχος της κυβέρνησής. 

Ο Τραμπ είχε υποσχεθεί κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας ότι θα ακύρωνε όλα τα εκτελεστικά διατάγματα του προκατόχου του για τη μετανάστευση, συμπεριλαμβανομένου του διατάγματος για την μη απέλαση μεταναστών που έφθασαν στις ΗΠΑ, όταν ακόμη ήσαν ανήλικοι (Deferred Action for Childhood Arrivals, ή DACA).

Σύμφωνα με έναν ανώτερο Αμερικανό κυβερνητικό αξιωματούχο, ο οποίος μίλησε στο πρακτορείο Reuters, ο Τραμπ τείνει στο να τερματίσει την ισχύ του προγράμματος αυτού για όλες τις νέες αφίξεις στη χώρα, επιτρέποντας ωστόσο να παραμείνουν στη χώρα όσοι ωφελούνται από αυτό, μέχρι να τερματιστεί η (διετής συνήθως) διάρκεια των αδειών παραμονής και εργασίας που τους έχουν δοθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή