Το Bloomberg παρομοιάζει το Brexit με τις συζητήσεις για την ελληνική κρίση το 2015

Το Bloomberg παρομοιάζει το Brexit με τις συζητήσεις για την ελληνική κρίση το 2015

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ελληνική κρίση του 2015 με τις διαπραγματεύσεις της Βρετανίας για τους όρους του διαζυγίου της με την Ευρωπαική Ενωση παραλληλίζει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg.

«Όταν χρησιμοποιήθηκε η φράση “δημιουργική ασάφεια” για την περιγραφή της στρατηγικής του Λονδίνου στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, μία αίσθηση deva vu “χτύπησε” τους Ευρωπαίους», αναφέρει χαρακτηριστικά το πρακτορείο ενώ σημειώνει ότι «παρότι οι συζητήσεις για το Brexit είναι θεμελιωδώς διαφορετικές σε σχέση με τις αντίστοιχες για την ελληνική κρίση, υπάρχουν ορισμένες όψεις της κατάστασης, οι οποίες ανακαλούν διάφορες μνήμες στους ιθύνοντες των Βρυξελλών».

Το αμερικανικό δημοσίευμα σημειώνει ότι και στις δύο περιπτώσεις οι διαπραγματευτικές διαδικασίες πλήττουν τα προφίλ των πρωθυπουργών των χωρών, ενώ επισημαίνει ότι όπως συνέβη και στην ελληνική περίπτωση η Βρετανία θα είναι η ζημιωμένη αν οι διαπραγματεύσεις είναι χρονοβόρες.

«Όπως και στην περίπτωση της Ελλάδας, στις βρετανικές διαπραγματεύσεις υπάρχει μία σαφή προθεσμία. Παρότι αυτή τη φορά η παρέλευση των χρονικών ορίων δεν συνεπάγεται τη στάση πληρωμών, είναι πιθανό η Βρετανία να υποστεί σημαντικές συνέπειες, σε περίπτωση αδιεξόδου», γράφει χαρακτηριστικά. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή