Τσαβούσογλου προς Γερμανία: «Αν είναι αναμεμειγμένοι στο πραξικόπημα, γιατί τους προστατεύετε;»

Τσαβούσογλου προς Γερμανία: «Αν είναι αναμεμειγμένοι στο πραξικόπημα, γιατί τους προστατεύετε;»

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατήγγειλε σήμερα την αντίδραση του Βερολίνου για τη σύλληψη δύο Γερμανών πολιτών στην Τουρκία, ως υπόπτων για σχέση με το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου 2016, αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Όταν συλλαμβάνουμε (ένα πραξικοπηματία), η Γερμανία αρχίζει να αγανακτεί. Μα τι σας νοιάζει;», είπε ο Τσαβούσογλου σύμφωνα με το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο Ανατολή. «Είναι και Τούρκος πολίτης, αλλά (η Γερμανία) ρωτάει: 'Γιατί συλλαμβάνετε τον πολίτη μου;'», προσέθεσε. 

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών κατήγγειλε χθες Παρασκευή τη σύλληψη στην Τουρκία για «πολιτικούς λόγους» δύο Γερμανών πολιτών. Μ' αυτή τη σύλληψη αυξήθηκε σε δώδεκα ο αριθμός των Γερμανών που το Βερολίνο θεωρεί πολιτικούς κρατουμένους στη χώρα αυτή.

«Αν είναι αναμεμειγμένος στο αποτυχημένο πραξικόπημα, αν το υποστήριξε, γιατί τον προστατεύετε;», συνέχισε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, μιλώντας σε περιοχή της νότιας Τουρκίας κατά τη διάρκεια των εορτασμών της μουσουλμανικής γιορτής της θυσίας (Άιντ αλ-Άντχα).

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε χθες πως οι συλλήψεις αυτές είναι «στις περισσότερες περιπτώσεις αβάσιμες» και «δεν έχουν καμιά σχέση με τις αρχές μας του κράτους δικαίου».

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή