Τουρκία: Eλεύθερος ένας εκ των συλληφθέντων Γερμανών για «πολιτικούς λόγους»

Τουρκία: Eλεύθερος ένας εκ των συλληφθέντων Γερμανών για «πολιτικούς λόγους»

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας από τους δύο Γερμανούς πολίτες που συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα στην Τουρκία για «πολιτικούς λόγους», κατηγορούμενοι για εμπλοκή στο αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου 2016,  αφέθηκε ελεύθερος, ανακοίνωσε σήμερα το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Ο δικηγόρος ενός εκ των δύο συλληφθέντων μας είπε πως αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους», δήλωσε συγκεκριμένα εκπρόσωπος του υπουργείου, ο οποίος το χαρακτήρισε «θετικό νέο», ερχόμενο σε μία εξαιρετικά τεταμένη συγκυρία στις σχέσεις Άγκυρας- Βερολίνου με βολές εκατέρωθεν τις τελευταίες μέρες, αναφορικά με την προοπτική ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ. 

Ωστόσο, το υπουργείο προσέθεσε ότι αναμένει επίσημη επιβεβαίωση εκ μέρους των τουρκικών αρχών, ενώ την ίδια στιγμή η γερμανική διπλωματία εξακολουθεί να μην έχει νέα για την τύχη του δευτέρου συλληφθέντα. 

Συνολικά, σύμφωνα με το Βερολίνο, 11 Γερμανοί πολίτες κρατούνται για «πολιτικούς λόγους» στην Τουρκία, κάτι που έχει εξαιρετικά ισχυρό αντίκτυπο στις σχέσεις των δύο χωρών, μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016. 

Η Άγκυρα κατηγορεί το Βερολίνο ότι δείχνει επιείκεια προς «τρομοκράτες», στεγάζοντας Κούρδους αυτονομιστές και φερόμενους ως πραξικοπηματίες. Από την πλευρά της, η Γερμανία καταδικάζει έντονα το κύμα διώξεων και καταστολής που έχει εξαπολύσει το τουρκικό καθεστώς εναντίον όλων ανεξαιρέτως των αντιπάλων του. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή