Μπαρνιέ: Ουδέποτε θέλησα να «δώσω μαθήματα» στους Βρετανούς

Μπαρνιέ: Ουδέποτε θέλησα να «δώσω μαθήματα» στους Βρετανούς

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, προσπάθησε σήμερα να κατασβήσει τη φωτιά που άναψαν οι δηλώσεις του στο Ηνωμένο Βασίλειο, διαβεβαιώνοντας ότι ουδέποτε θέλησε να «δώσει μαθήματα» στους Βρετανούς.

Σύμφωνα με το BBC, το περασμένο Σάββατο σε ένα συνέδριο κεκλεισμένων των θυρών στη βόρεια Ιταλία, ο Μπαρνιέ υποστήριξε ότι το Brexit είναι μια «εκπαιδευτική διαδικασία» για τους Βρετανούς, δήλωση η οποία προκάλεσε σάλο στην απέναντι πλευρά της Μάγχης. Πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του βρετανικού καναλιού, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος είπε ότι «η αποχώρηση από την ενιαία αγορά έχει πολύ σοβαρές συνέπειες και αυτό δεν το εξήγησαν στον βρετανικό λαό. Θέλουμε να μάθουμε στους ανθρώπους (…) τι σημαίνει να φεύγεις από την ενιαία αγορά».

Σήμερα, με μήνυμά του στο Twitter, ο Μπαρνιέ έδωσε διευκρινίσεις: «Δεν θέλουμε να “εκπαιδεύσουμε” ή να “δώσουμε μαθήματα”. Αυτό που είπα ήταν ότι το Brexit είναι μια ευκαιρία για να εξηγήσουμε τα οφέλη της ενιαίας αγοράς σε όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της δικής μου».

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με όσα σχολίασε σήμερα ο Τζον Ρεντγουντ, συντηρητικός βουλευτής και πρώην υπουργός, μιλώντας στην εφημερίδα The Guardian, «Είναι πολύ λυπηρό να βλέπουμε ότι η ΕΕ δεν δείχνει να ακούει τον βρετανικό λαό μετά το δημοψήφισμα για το Brexit».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή