Τέσσερις Βρετανοί στρατιώτες μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης

Τέσσερις Βρετανοί στρατιώτες μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Τέσσερις Βρετανοί στρατιώτες, ο ένας εκ των οποίων υπηρετούσε στη βάση του Ακρωτηρίου στην Κύπρο, συνελήφθησαν ως μέλη της παράνομης ακροδεξιάς οργάνωσης Εθνική Δράση.

«Επιβεβαιώνουμε ότι εν ενεργεία στρατιώτες συνελήφθησαν με βάση την αντιτρομοκρατική νομοθεσία ως μέλη απαγορευμένης ακροδεξιάς οργάνωσης», ανακοίνωσε εκπρόσωπος του βρετανικού στρατού. «Οι ανακρίσεις της τακτικής Δικαιοσύνης προχωρούν και δεν θα ήταν σωστό να κάνουμε περισσότερα σχόλια».

Η Εθνική Δράση ήταν η πρώτη ακροδεξιά τρομοκρατική οργάνωση που απαγορεύθηκε πέρυσι στη Βρετανία.

«Η ομάδα απορρίπτει τη δημοκρατία, είναι εχθρική προς το βρετανικό κράτος και θέλει να διχάσει την κοινωνία υιοθετώντας τη βία εναντίον των μειονοτήτων και όσων θεωρεί “προδότες της φυλής”» ανέφερε η αιτιολόγηση της απαγόρευσης της οργάνωσης.

«Η ιδεολογία τους είναι βαθιά ρατσιστική, αντισημιτική και ομοφοβική. Πιστεύουν ότι στη Βρετανία θα υπάρξει “φυλετικός πόλεμος” στον οποίο θα λάβουν ενεργά μέρος».

Ενας από αυτούς που επηρεάστηκαν από την οργάνωση ήταν ο Τόμας Μάιρ, ο οποίος μαχαίρωσε και σκότωσε τη βουλευτή των Εργατικών Τζο Κοξ πέρυσι το καλοκαίρι. Η μόνη δήλωση του Μάιρ στο δικαστήριο ήταν το σλόγκαν της οργάνωσης «Θάνατος στους προδότες, ελευθερία στη Βρετανία». Πριν από λίγους μήνες, οι γερμανικές αρχές συνέλαβαν στρατιώτη που παρίστανε τον Σύρο πρόσφυγα με σκοπό να διαπράξει τρομοκρατική επίθεση. Ο στρατιώτης και οι συνεργοί του ήταν θαυμαστές του Αδόλφου Χίτλερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή