Δανός εφευρέτης: Η δημοσιογράφος σκοτώθηκε γιατί μου έφυγε η καταπακτή του υποβρυχίου από τα χέρια

Δανός εφευρέτης: Η δημοσιογράφος σκοτώθηκε γιατί μου έφυγε η καταπακτή του υποβρυχίου από τα χέρια

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δική του εκδοχή για τον φόνο της 30χρονης δημοσιογράφου Κιμ Βαλ για την υπόθεση θρίλερ που έχει συγκλονίσει την υφήλιο παρουσίασε ο Πίτερ Μάντσεν ενώπιον δικαστηρίου στη Δανία.

Ο 46χρονος πολυεκατομμυριούχος εφευρέτης υποστήριξε ότι ο θάνατος της Βαλ ήταν ατύχημα, καθώς, όπως είπε, όλα συνέβησαν όταν του έφυγε από τα χέρια η καταπακτή του υποβρυχίου, με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα τη γυναίκα στο κεφάλι.

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μάντσεν, «είχα βγει από το υποβρύχιο και κρατούσα την καταπακτή για να με ακολουθήσει η Κιμ και τότε το υποβρύχιο "χτυπήθηκε" από το κύμα που προκάλεσε σκάφος με αποτέλεσμα να χάσω την ισορροπία μου και να μου φύγει η καταπακτή από τα χέρια. Υπήρχε μια λίμνη αίματος εκεί που έπεσε η Κιμ».

Ο Μάντσεν παραδέχτηκε ότι προσπάθησε να θάψει την άτυχη γυναίκα στη θάλασσα αλλά αρνήθηκε τις κατηγορίες περί ακρωτηριασμού. Πρόσθεσε επίσης ότι μετά τον θάνατο της Κιμ και ενώ βρισκόταν στο υποβρύχιο προσπάθησε και ο ίδιος να βάλει τέλος στη ζωή του.

Υπενθυμίζεται ότι η σορός της δημοσιογράφου είχε βρεθεί ακέφαλη και ακρωτηριασμένη σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Δανίας.

Σε περίπτωση που ο Μάντσεν κριθεί ένοχος βρίσκεται αντιμέτωπος με πενταετή ποινή φυλάκισης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή