Ερντογάν μαινόμενος κατά Μέρκελ και Σουλτς

Ερντογάν μαινόμενος κατά Μέρκελ και Σουλτς

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για συμπεριφορά που παραπέμπει στον ναζισμό κατηγόρησε τους πολιτικούς ηγέτες της Γερμανίας ο Ταγίπ Ερντογάν, στον απόηχο της προεκλογικής τηλεοπτικής αντιπαράθεσης Μέρκελ – Σουλτς, όπου οι δύο πολιτικοί συνέπεσαν στη θέση για αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία.

«Αυτή η κατάσταση είναι ναζισμός, είναι φασισμός και αυτό είναι που κάνετε», δήλωσε, απευθυνόμενος προς τη γερμανική πολιτική ηγεσία, ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας σε σύσκεψη στελεχών του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), στην Αγκυρα.

Ο αρχηγός του τουρκικού κράτους καυτηρίασε τις ολοένα και συχνότερες επιθέσεις Γερμανών πολιτικών εναντίον της κυβέρνησής του, στην τελική ευθεία προς τις γερμανικές βουλευτικές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου. «Κοιμούνται και ξυπνούν λέγοντας Ερντογάν. Μα τι σας έκανε, λοιπόν, ο Ερντογάν; Αυτές οι εκλογές γίνονται στην Τουρκία ή στη Γερμανία; Κοιτάξτε τη δουλειά σας. Δεν θα σας αφήσουμε να αντιμετωπίσετε την Τουρκία σαν ορεκτικό στην εκστρατεία σας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι η Τουρκία θα παράσχει 10.000 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στους μουσουλμάνους Ροχίνγκια της Μιανμάρ που έχουν καταφύγει στο γειτονικό Μπανγκλαντές για να αποφύγουν τις σαρωτικές, εκκαθαριστικές επιχειρήσεις του στρατού εναντίον μουσουλμάνων ανταρτών. Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας ζήτησε να βρεθεί βιώσιμη πολιτική λύση στην τραγωδία των Ροχίνγκια, οι οποίοι, όπως υποστηρίζει, ζουν επί χρόνια σε «ανοικτές φυλακές».

Τέλος, Τούρκοι αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν άνδρα που φορούσε γιλέκο με εκρηκτικά και κινείτο ύποπτα προς αστυνομικό τμήμα της Μερσίνης, δίπλα στα τοπικά γραφεία της μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ. Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι επρόκειτο για βομβιστή αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή