Πούτιν: Aδύνατον να τρομάξουμε τη Βόρεια Κορέα

Πούτιν: Aδύνατον να τρομάξουμε τη Βόρεια Κορέα

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αδύνατον να τρομάξει η Βόρεια Κορέα από τις κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί και τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών με τη Νότια Κορέα», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας στο περιθώριο ενός οικονομικού φόρουμ στο Βλαδιβοστόκ της Ρωσίας, στο οποίο συμμετέχουν επίσης ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μου Τζε Ιν και ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε. 

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δείξει ότι επιθυμούν την αποκλιμάκωση στην κορεατική χερσόνησο, η οποία δεν πρόκειται να επέλθει όσο καλλιεργείται η «στρατιωτική υστερία» στην περιοχή. Ο Πούτιν χαρακτήρισε «αντιπαραγωγική» την προσέγγιση των στρατιωτικών ασκήσεων και των κυρώσεων, τονίζοντας ότι η Πιονγιάνγκ δεν πρόκειται να τερματίσει τα πυρηνικά και τα πυραυλικά της προγράμματα, καθώς τα θεωρεί το μόνο μέσο αυτοάμυνας που διαθέτει. 

«Τους λέμε ότι δεν θα σας επιβάλλουμε κυρώσεις, το οποίο σημαίνει ότι θα ζείτε καλύτερα, θα έχετε περισσότερο φαγητό στο τραπέζι και θα ντύνεστε καλύτερα, και εκείνοι πιστεύουν ότι όλα αυτά ισοδυναμούν με μία πρόσκληση στο νεκροταφείο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος. «Δεν θα συμφωνήσουν ποτέ σε αυτό», προσέθεσε. 

Στο μεταξύ, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε ζήτησε να ασκηθεί «όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πίεση» στη Βόρεια Κορέα, ώστε να αναγκαστεί «να εγκαταλείψει» το πυρηνικό της πρόγραμμα.

«Η διεθνής κοινότητα πρέπει να ενωθεί για να ασκήσει όσο το δυνατόν πιο μεγάλη πίεση στη Βόρεια Κορέα», δήλωσε συγκεκριμένα ο Άμπε σε ομιλία του στο περιθώριο του οικονομικού φόρουμ. 

«Η Βόρεια Κορέα πρέπει να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του ΟΗΕ, να εγκαταλείψει το πυρηνικό και βαλλιστικό της πρόγραμμα», τόνισε ο Άμπε, καταλήγοντας ότι το απομονωμένο κράτος «αποτελεί προφανώς πρόκληση για την ειρήνη, την ευημερία, τον νόμο και την τάξη στην περιοχή και σε ολόκληρο τον κόσμο», κατάληξε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή