Γαλλία: Επικύρωση του νομοσχεδίου για νομοθέτηση από την κυβέρνηση με διατάγματα

Γαλλία: Επικύρωση του νομοσχεδίου για νομοθέτηση από την κυβέρνηση με διατάγματα

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γαλλίας επικύρωσε χωρίς καμία επιφύλαξη το νομοσχέδιο που εξουσιοδοτεί την γαλλική κυβέρνηση να εισαγάγει μεταρρύθμιση του εργασιακού νόμου μέσω προεδρικών διαταγμάτων.

Στο Συνταγματικό Δικαστήριο είχαν προσφύγει οι Ανυπότακτοι, οι Κομμουνιστές και οι Σοσιαλιστές, μαζί με ανεξάρτητους, ήδη από το καλοκαίρι, αμέσως μετά την υιοθέτηση του νομοσχεδίου από το γαλλικό κοινοβούλιο για την προώθηση του τομέα των εργασιακών σχέσεων, για την οποία είχε δεσμευθεί ο Εμανουέλ Μακρόν, ήδη από την προεκλογική του εκστρατεία.

Το περιεχόμενο των διαταγμάτων αποκαλύφθηκε στις 31 Αυγούστου από την κυβέρνηση. Τα κείμενα θα παρουσιαστούν στο υπουργικό συμβούλιο σε διάστημα δεκαπέντε ημερών.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο επικύρωσε την διαδικασία, ειδικά την νομοθετική διαδικασία του επείγοντος, καθώς και την συνταγματικότητα των διαταγμάτων αυτών ως προς τις ρυθμίσεις του άρθρου 38 του Συντάγματος που προβλέπει ότι η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να νομοθετεί μέσω διαταγμάτων.

Επί της ουσίας της μεταρρύθμισης, επικύρωσε την ρύθμιση με την οποία επιβάλλεται ανώτατο όριο αποζημίωσης σε περίπτωση απόλυσης.

Τα γαλλικά συνδικάτα προγραμματίζουν τις πρώτες κινητοποιήσεις κατά της μεταρρύθμισης του εργασιακού νόμου για τις 12 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή