Πούτιν: O Tίλερσον έχει μπλέξει με «κακές παρέες»

Πούτιν: O Tίλερσον έχει μπλέξει με «κακές παρέες»

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Ρεξ Τίλερσον, «έχει μπλέξει με κακές παρέες», από τότε που τιμήθηκε με το ρωσικό παράσημο Φιλίας για τη συμβολή του στην ανάπτυξη των αμερικανορωσικών σχέσεων το 2013, όντας επικεφαλής της ExxonMobil, αστειεύθηκε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, απευθυνόμενος σε έναν Αμερικανό πολίτη κατά τη διάρκεια των εργασιών του οικονομικού φόρουμ του Βλαδιβοστόκ.

«Απονείμαμε στον συμπατριώτη σας το παράσημο της Φιλίας, αλλά φαίνεται ότι έχει μπλέξει με κακές παρέες και έχει πάρει τον κακό δρόμο. Ελπίζω ότι ο άνεμος της συνεργασίας, της φιλίας και της αμοιβαιότητας θα τον ξαναβάλουν στον ορθό δρόμο», σημείωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν υπό τα χειροκροτήματα του ακροατηρίου.

Ο διορισμός του Ρεξ Τίλερσον στη θέση του υπουργού Εξωτερικών από τον Ντόναλντ Τραμπ είχε προκαλέσει ανησυχίες στο πλαίσιο των σεναρίων ρωσικής εμπλοκής στις αμερικανικές εκλογές, καθώς ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του πετρελαϊκού κολοσσού είχε εργασθεί επί 20 χρόνια στη Ρωσία, όπου και είχε παρασημοφορηθεί. Ο Ρεξ Τίλερσον επέβαλλε την ExxonMobil ως εταίρο-κλειδί στον ρωσικό πετρελαϊκό τομέα, υπογράφοντας φαραωνικά συμβόλαια και αυξάνοντας τις επαφές του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή