Μεξικό: Τουλάχιστον δύο νεκροί από το πέρασμα του κυκλώνα Κάτια

Μεξικό: Τουλάχιστον δύο νεκροί από το πέρασμα του κυκλώνα Κάτια

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στο Μεξικό από το καταστροφικό πέρασμα της Κάτιας, η οποία έπληξε την περιοχή τη νύχτα ως κατηγορίας 1 κυκλώνας και στη συνέχεια υποβαθμίστηκε σε «τροπική ύφεση», ανακοίνωσαν σήμερα οι μεξικανικές αρχές. 

«Στην Τζαλάπα, την πρωτεύουσα της πολιτείας Βερακρούς, καταγράφηκαν δύο θάνατοι εξαιτίας κατολισθήσεων» που οφείλονται στις βροχοπτώσεις που προκάλεσε η Κάτια, δήλωσε ο Λουίς Φελίπε Πουέντε, διευθυντής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, στο τηλεοπτικό δίκτυο Televisa.

Η Κάτια υποβαθμίστηκε σε «τροπική καταιγίδα» σήμερα το πρωί, προτού τελικά «αποδυναμωθεί σε τροπική ύφεση κοντά στην ανατολική Σιέρα Μάνδρε», επισήμανε λίγο νωρίτερα το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ (NHC), προειδοποιώντας ωστόσο για τον κίνδυνο να προκληθούν ισχυρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες.

Σύμφωνα με τον Πουέντε, η υπερχείλιση δύο ποταμών στην πολιτεία Βερακρούς προκάλεσε καταστροφές σε 235 σπίτια, επηρεάζοντας την καθημερινότητα 900 κατοίκων. Ο αξιωματούχος επισήμανε ωστόσο ότι οι ζημιές είναι μικρότερες σε έκταση σε σύγκριση με όσο αναμενόταν.

Ο κυκλώνας έπληξε την Παρασκευή το βράδυ το κεντρικό τμήμα των μεξικανικών ακτών του Ατλαντικού, ενώ η χώρα, στην πλευρά του Ειρηνικού, είχε συγκλονιστεί από τη σεισμική δόνηση των 8,2 βαθμών, την σφοδρότερη των τελευταίων 100 ετών με τουλάχιστον 61 νεκρούς.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή