ΚΟΣΜΟΣ

Ποιες περιοχές έχουν πληγεί από τον τυφώνα Ιρμα

Ποιες περιοχές έχουν πληγεί από τον τυφώνα Ιρμα

Τις πληγές της μετρά η Αμερική από τον καταστροφικό τυφώνα Ιρμα που συνεχίζει να δοκιμάζει την χώρα βάζοντας στο στόχαστρο από το πρωί της Κυριακής και την Φλόριντα.

Η πιο δυνατή καταιγίδα εδώ και μια δεκαετία έχει ήδη προκαλέσει τεράστιες καταστροφές σε διάφορα νησιά της Καραιβικής, ενώ έχει αφήσει πίσω της δεκάδες νεκρούς. 

Αναλυτικά οι περιοχές – εκτός της πολιτείας της Φλόριντα –  που έχουν πληγεί: 

Κούβα: Τουλάχιστον 10 άτομα έχασαν τη ζωή τους σε πολλές επαρχίες της Κούβας. Οι αρμόδιες αρχές κάνουν λόγο για "σημαντικές καταστροφές", χωρίς ωστόσο να δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες. Στην πρωτεύουσα της χώρας, Αβάνα δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα.

poies-perioches-echoyn-pligei-apo-ton-tyfona-irma0

Αγιος Μαρτίνος και Αγιος Βαρθολομαίος: Μη κατοικήσιμα κηρύχθηκαν από τις γαλλικές αρχές έξι από τα 10 σπίτια στο γαλλο-ολλανδικό νησί του Αγίου Μαρτίνου. Εννέα άτομα έχουν σκοτωθεί και επτά αγνοούνται, ενώ ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε δήλωσε σήμερα ότι ο αριθμός των νεκρών στο ολλανδικό τμήμα της νήσου του Αγίου Μαρτίνου αυξήθηκε σε τουλάχιστον τέσσερις.

poies-perioches-echoyn-pligei-apo-ton-tyfona-irma1

Νησιά Τερκς και Κέικος: Θολή παραμένει η εικόνα για τις εκτεταμένες ζημιές. 

poies-perioches-echoyn-pligei-apo-ton-tyfona-irma2

Μπαρμπούντα: Το μικρό νησί είναι "σχεδόν κατοικήσιμο", καθώς το 95% των κτιρίων έχει καταστραφεί, με τον πρωθυπουργό, Γκαστόν Μπρόουν να εκτιμά ότι για την αποκατάσταση των ζημιών θα κοστίσει 100 εκατ. δολάρια. Ενας θάνατος έχει επιβεβαιωθεί.  

poies-perioches-echoyn-pligei-apo-ton-tyfona-irma3

Ανγκουίλα: Εκτεταμένες ζημιές και ένα νεκρός. 

poies-perioches-echoyn-pligei-apo-ton-tyfona-irma4

Πουέρτο Ρίκο: Πάνω από 6.000 κάτοικοι έχουν μεταφερθεί σε καταφύγια, ενώ πολλοί περισσότεροι δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα. Τουλάχιστον τρία άτομα έχουν σκοτωθεί. 

poies-perioches-echoyn-pligei-apo-ton-tyfona-irma5

Παρθένοι Νήσοι: Πέντε νεκροί και εκτεταμένες ζημιές στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους και τέσσερις νεκροί με παρόμοια καταστροφική εικόνα στα κτίρια στις Αμερικανικές Παρθένες Νήσους. 

poies-perioches-echoyn-pligei-apo-ton-tyfona-irma6

Αϊτή και Δομινικανή Δημοκρατία: Οχι τόσο μεγάλη ζημιά. Οι κάτοικοι είναι περισσότερο φοβισμένοι παρά πληγέντες από τον Ιρμα. 

poies-perioches-echoyn-pligei-apo-ton-tyfona-irma7

Με πληροφορίες από το BBC.