Ποιες περιοχές έχουν πληγεί από τον τυφώνα Ιρμα

Ποιες περιοχές έχουν πληγεί από τον τυφώνα Ιρμα

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις πληγές της μετρά η Αμερική από τον καταστροφικό τυφώνα Ιρμα που συνεχίζει να δοκιμάζει την χώρα βάζοντας στο στόχαστρο από το πρωί της Κυριακής και την Φλόριντα.

Η πιο δυνατή καταιγίδα εδώ και μια δεκαετία έχει ήδη προκαλέσει τεράστιες καταστροφές σε διάφορα νησιά της Καραιβικής, ενώ έχει αφήσει πίσω της δεκάδες νεκρούς. 

Αναλυτικά οι περιοχές – εκτός της πολιτείας της Φλόριντα –  που έχουν πληγεί: 

Κούβα: Τουλάχιστον 10 άτομα έχασαν τη ζωή τους σε πολλές επαρχίες της Κούβας. Οι αρμόδιες αρχές κάνουν λόγο για "σημαντικές καταστροφές", χωρίς ωστόσο να δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες. Στην πρωτεύουσα της χώρας, Αβάνα δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα.

Ποιες περιοχές έχουν πληγεί από τον τυφώνα Ιρμα-1

Αγιος Μαρτίνος και Αγιος Βαρθολομαίος: Μη κατοικήσιμα κηρύχθηκαν από τις γαλλικές αρχές έξι από τα 10 σπίτια στο γαλλο-ολλανδικό νησί του Αγίου Μαρτίνου. Εννέα άτομα έχουν σκοτωθεί και επτά αγνοούνται, ενώ ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε δήλωσε σήμερα ότι ο αριθμός των νεκρών στο ολλανδικό τμήμα της νήσου του Αγίου Μαρτίνου αυξήθηκε σε τουλάχιστον τέσσερις.

Ποιες περιοχές έχουν πληγεί από τον τυφώνα Ιρμα-2

Νησιά Τερκς και Κέικος: Θολή παραμένει η εικόνα για τις εκτεταμένες ζημιές. 

Ποιες περιοχές έχουν πληγεί από τον τυφώνα Ιρμα-3

Μπαρμπούντα: Το μικρό νησί είναι "σχεδόν κατοικήσιμο", καθώς το 95% των κτιρίων έχει καταστραφεί, με τον πρωθυπουργό, Γκαστόν Μπρόουν να εκτιμά ότι για την αποκατάσταση των ζημιών θα κοστίσει 100 εκατ. δολάρια. Ενας θάνατος έχει επιβεβαιωθεί.  

Ποιες περιοχές έχουν πληγεί από τον τυφώνα Ιρμα-4

Ανγκουίλα: Εκτεταμένες ζημιές και ένα νεκρός. 

Ποιες περιοχές έχουν πληγεί από τον τυφώνα Ιρμα-5

Πουέρτο Ρίκο: Πάνω από 6.000 κάτοικοι έχουν μεταφερθεί σε καταφύγια, ενώ πολλοί περισσότεροι δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα. Τουλάχιστον τρία άτομα έχουν σκοτωθεί. 

Ποιες περιοχές έχουν πληγεί από τον τυφώνα Ιρμα-6

Παρθένοι Νήσοι: Πέντε νεκροί και εκτεταμένες ζημιές στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους και τέσσερις νεκροί με παρόμοια καταστροφική εικόνα στα κτίρια στις Αμερικανικές Παρθένες Νήσους. 

Ποιες περιοχές έχουν πληγεί από τον τυφώνα Ιρμα-7

Αϊτή και Δομινικανή Δημοκρατία: Οχι τόσο μεγάλη ζημιά. Οι κάτοικοι είναι περισσότερο φοβισμένοι παρά πληγέντες από τον Ιρμα. 

Ποιες περιοχές έχουν πληγεί από τον τυφώνα Ιρμα-8

Με πληροφορίες από το BBC. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή