ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος: 305 Σύροι μεταφέρθηκαν σε χώρο φιλοξενίας μεταναστών

16s7prosf-thumb-large---antigrafh

Οι αρχές ολοκλήρωσαν τη μεταφορά στο χώρο φιλοξενίας στην Κοκκινοτριμιθιά, κοντά στη Λευκωσία, 305 Σύρων μεταναστών που έφθασαν αργά χθες βράδυ στην Τηλλυρία, στη βορειοδυτική Κύπρο.

Οι μετανάστες επέβαιναν δύο πλοιαρίων που επισημάνθηκαν με ραντάρ από χθες το μεσημέρι και ρυμουλκήθηκαν κοντά στα μεσάνυκτα το ένα στο αλιευτικό καταφύγιο στο Λατσί και το άλλο στον Πύργο Τηλλυρίας.

Στο πρώτο πλοιάριο που ρυμουλκήθηκε στο Λατσί επέβαιναν 134 άτομα, ενώ στο δεύτερο που ρυμουλκήθηκε στον Κάτω Πύργο βρίσκονταν 171 άτομα, όλα από τη Συρία.

Λειτουργοί των αρμοδίων υπηρεσιών βρέθηκαν επιτόπου, παρέχοντας βοήθεια στους επιβαίνοντες, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους.

Γυναίκα, με το βρέφος της, μόλις 10 ημερών, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Οι υπόλοιποι μεταφέρθηκαν στον αστυνομικό σταθμό Πόλεως Χρυσοχούς, για σκοπούς καταγραφής και αξιολόγησης των στοιχείων.

Όπως ανέφεραν στην αστυνομία για τη μεταφορά τους πλήρωσαν δύο χιλιάδες δολάρια ο καθένας.

Τα δύο πλοιάρια φαίνεται να απέπλευσαν από την Μερσίνα της Τουρκίας.

Η αστυνομία συνέλαβε ένα άνδρα 26 χρόνων, ο οποίος επέβαινε στο σκάφος που ρυμουλκήθηκε στο Λατσί, ως ύποπτο για τη διακίνηση των προσφύγων.

Σε βαλίτσα που μετέφερε βρέθηκε σημαντικό χρηματικό ποσό και ρολόγια, των οποίων η προέλευση διερευνάται.

Ο ύποπτος αρνήθηκε ότι είναι ο διακινητής ή μεταξύ των διακινητών, αλλά δικαστήριο ενώπιον του οποίου προσήχθη εξέδωσε διάταγμα οκταήμερης κράτησης προς διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.