Μέγα σφάλμα η αποπομπή Κόουμι, λέει ο Μπάνον

Μέγα σφάλμα η αποπομπή Κόουμι, λέει ο Μπάνον

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οσοι εκτιμούσαν ότι η αποχώρηση του Στιβ Μπάνον από τον Λευκό Οίκο δεν θα σήμαινε πολιτικό σιωπητήριο για τον ιδεολογικό «γκουρού» του Ντόναλντ Τραμπ δεν χρειάστηκε να περιμένουν πολύ για να δικαιωθούν.

Ο ισχυρής επιρροής σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος εξαναγκάστηκε σε παραίτηση τον περασμένο μήνα, κήρυξε πόλεμο στη ρεπουμπλικανική ηγεσία του Κογκρέσου, υποστηρίζοντας ότι υπονομεύει συνειδητά τον εκλεγμένο ηγέτη της χώρας του. «Το ρεπουμπλικανικό κατεστημένο προσπαθεί να εκμηδενίσει το αποτέλεσμα των εκλογών του 2016», δήλωσε ο Μπάνον σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο δίκτυο CBS –την πρώτη μετά την παραίτησή του– προσθέτοντας μάλιστα ότι αυτό «αποτελεί κοινό μυστικό στον λόφο του Καπιτωλίου». Προνομιακός στόχος των επικρίσεών του ήταν οι ηγέτες των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή και στη Γερουσία, Πολ Ράιαν και Μιτς Μακόνελ αντίστοιχα, τους οποίους κατηγόρησε ότι «δεν θέλουν να εφαρμοστεί το λαϊκιστικό πρόγραμμα οικονομικού εθνικισμού του Τραμπ».

Αν και επιβεβαίωσε την ακλόνητη πίστη του στον πρόεδρο, ο Στιβ Μπάνον δεν δίστασε να τον επικρίνει για την αποπομπή του διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόουμι, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για «το μεγαλύτερο λάθος στην πρόσφατη πολιτική ιστορία» των ΗΠΑ. Αν δεν είχε αποπεμφθεί ο Κόουμι, δεν θα είχε οριστεί ειδικός ανακριτής για το ρωσικό ζήτημα (ο Ρόμπερτ Μιούλερ) εκτίμησε.

Στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του, ο Μπάνον εκτίμησε πως οι διχογνωμίες των Ρεπουμπλικανών για το ζήτημα της μετανάστευσης ενδέχεται να τους κοστίσουν ακριβά στις ενδιάμεσες εκλογές του 2018. Τέλος, επέμεινε στη λογική του οικονομικού πολέμου με την Κίνα. «Ο Ντόναλντ Τραμπ επιμένει εδώ και 30 χρόνια ότι η Κίνα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σε διεθνή κλίμακα», σημείωσε σχετικά.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή