Κορυφώνεται η αντιαμερικανική ρητορική στον τουρκικό τύπο

Κορυφώνεται η αντιαμερικανική ρητορική στον τουρκικό τύπο

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια νέα εξέλιξη έρχεται να επιδεινώσει τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις, οι οποίες το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζουν δοκιμασίες και προκλήσεις. Ο φιλοκυβερνητικός τύπος της Τουρκίας στρέφει τα βέλη του κατά των ΗΠΑ σε κάθε νέα ευκαιρία.

Χαρακτηριστικά, πριν από λίγες ημέρες, έφτασε στο σημείο να χρησιμοποιεί τον τυφώνα Ίρμα για να απευθυνθεί με ειρωνικό ύφος στις ΗΠΑ.

«Οι ΗΠΑ που διοικούν ολόκληρο τον πλανήτη αναμένουν σε καθεστώς απραξίας τον τυφώνα», υπήρξε το χαρακτηριστικό ειρωνικό σχόλιο της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Σταρ.

Σήμερα, η φιλοκυβερνητική Γιενί Σαφάκ εξαπολύει μετωπική επίθεση κατά των ΗΠΑ. Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι οι ΗΠΑ έχουν δρομολογήσει σχέδιο διαμελισμού της Συρίας.  Το υποτιθέμενο σχέδιο τέθηκε στο παρελθόν σε ισχύ στο Ιράκ και δρομολογείται σήμερα και για την περίπτωση της Συρίας.

Τα αυστηρά και ειρωνικά δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου έρχονται σε μια στιγμή που στις ΗΠΑ η δικαιοσύνη εστιάζει στην μεγάλη υπόθεση διαφθοράς, στην οποία εμπλέκονται Τούρκοι Υπουργοί και άτομα από το περιβάλλον του Ερντογάν. Επίσης, τα δημοσιεύματα κυκλοφορούν την στιγμή που η Τουρκία προσεγγίζει στα πεδία της διπλωματίας και άμυνας την Ρωσία και το Ιράν.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η Χιουρριγιέτ αναφέρει σήμερα ότι στο τουρκικό Προεδρικό επικρατεί κλίμα προβληματισμού εξαιτίας των εξελίξεων στην υπόθεση διαφθοράς, την οποία εξετάζουν οι αμερικανικές αρχές.

Βολές και κατά του Ισραήλ

Εν τω μεταξύ, τα πυρά της Άγκυρας δεν έχουν μονάχα ως αποδέκτη τις ΗΠΑ. Μερίδιο από την κριτική και τα αυστηρά σχόλια του φιλοκυβερνητικού τύπου λαμβάνει και το Ισραήλ.

Τις τελευταίες ημέρες, ο φιλοκυβερνητικός τύπος της Τουρκίας επιχειρεί να παρουσιάσει το επικείμενο δημοψήφισμα στο Αυτόνομο Κουρδιστάν για την δημιουργία ανεξάρτητου κουρδικού κράτους ως ένα έργο-σχέδιο του Ισραήλ.

Ο τουρκικός τύπος ισχυρίζεται ότι ο Πρόεδρος του Αυτόνομου Κουρδιστάν εξυπηρετεί τα σχέδια του Ισραήλ και ότι το Τελ Αβίβ παρέχει υποστήριξη στο νέο εγχείρημα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή