Στήριξη Χάμοντ στο Σίτι του Λονδίνου

Στήριξη Χάμοντ στο Σίτι του Λονδίνου

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Διαβεβαιώσεις στο χρηματοπιστωτικό κέντρο του Λονδίνου, το Σίτι, προσέφερε ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ, λέγοντας ότι η χώρα του θα απορρίψει κάθε «μέτρο προστατευτισμού» από την Ευρωπαϊκή Ενωση, υιοθετώντας «προοδευτικές» προτάσεις σε ό,τι αφορά την επιτήρηση των διασυνοριακών αγορών μετά το Brexit.

«Θα αντιμετωπίσουμε τις θεμιτές ανησυχίες των Ευρωπαίων εταίρων μας, υιοθετώντας προοδευτικές προτάσεις μεγαλύτερης διαφάνειας, συνεργασίας και κοινών κανόνων, βασισμένων στις διεθνείς αρχές. Οφείλω, όμως, να ξεκαθαρίσω ότι δεν θα αποδεχθούμε καμία προστατευτική πολιτική, μεταμφιεσμένη σε επιχείρημα υπέρ της οικονομικής σταθερότητας», είπε το βράδυ της Τετάρτης ο κ. Χάμοντ, μιλώντας ενώπιον του νέου συλλόγου χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων UK Finance.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Χάμοντ ότι η Βρετανία διαθέτει «την τεχνογνωσία, τη γλώσσα, το νομικό σύστημα, το ταλέντο, τις αγορές και την τεχνολογία για να επιτύχει», τράπεζες, διαχειριστές αμοιβαίων κεφαλαίων και ασφαλιστικοί οργανισμοί, που είχαν έδρα τους το Λονδίνο, ανακοινώνουν σχέδια εγκαινίων νέων αρχηγείων τους σε ευρωπαϊκές χώρες, έτσι ώστε να διατηρήσουν ανέπαφες τις σχέσεις με την πελατεία τους μετά το Brexit το 2019.

Στη συνάντηση της Τετάρτης συμμετείχαν, εκτός του κ. Χάμοντ, ο υπουργός Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις, ο υπουργός Επιχειρηματικότητας Γκρεγκ Κλαρκ και εκπρόσωποι εργοδοτικών οργανώσεων.

Μιλώντας στη συνάντηση ο επικεφαλής του UK Finance Στίβεν Τζόουνς υπογράμμισε την ανάγκη βελτίωσης της φήμης του Σίτι μεταξύ του κοινού: «Δεν είναι δυνατόν να αναμένουμε από την κοινωνία να στηρίξει τα συμφέροντα του Σίτι, εφόσον εμφανιζόμαστε απρόθυμοι ή ανίκανοι να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα του παρελθόντος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή