Επέστρεψε στη Γαλλία ο δημοσιογράφος Λου Μπιρό

Επέστρεψε στη Γαλλία ο δημοσιογράφος Λου Μπιρό

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Γαλλία επέστρεψε ο Γάλλος δημοσιογράφος Λου Μπιρό, ο οποίος απελάθηκε από την Τουρκία, μετά την απελευθέρωσή του από τις τουρκικές φυλακές, όπου παρέμεινε για 51 ημέρες.

«Το αεροσκάφος της Air France με προέλευση την Κωνσταντινούπολη στο οποίο επιβαίνει ο δημοσιογράφος προσγειώθηκε στο Ρουασί Σαρλ ντε Γκολ», έγραψε στο τουίτερ ο Κριστόφ Ντελουάρ, γενικός γραμματέας των Δημοσιογράφων χωρίς Σύνορα.

Υπενθυμίζεται ότι ο 27χρονος δημοσιογράφος συνελήφθη την 1η Αυγούστου στα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράκ, όταν βρέθηκαν στην κατοχή του φωτογραφίες στις οποίες πόζαρε μαζί με μέλη της συριακής κουρδικής οργάνωσης YPG που θεωρείται «τρομοκρατική» από την Άγκυρα.

Ο Μπιρό υποστηρίζει ότι οι φωτογραφίες που βρέθηκαν επάνω του χρονολογούνται από το 2013, όταν έκανε ένα ρεπορτάζ για τις συνθήκες διαβίωσης των μειονοτήτων στη Συρία. Ο δημοσιογράφος έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τα τηλεοπτικά κανάλια TV5 Monde, Arte και τον ιστότοπο Slate.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή