Κουβέιτ: Απελαύνεται ο πρεσβευτής της Β. Κορέας, σταματά η έκδοση βίζας σε Βορειοκορεάτες πολίτες

Κουβέιτ: Απελαύνεται ο πρεσβευτής της Β. Κορέας, σταματά η έκδοση βίζας σε Βορειοκορεάτες πολίτες

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διορία ενός μήνα έδωσε το Κουβέιτ στον πρεσβευτή της Βόρειας Κορέας προκειμένου να φύγει από το εμιράτο που ανακοίνωσε ότι, εκτός από τη μείωση του διπλωματικού προσωπικού, θα σταματήσει να παρέχει και βίζες στους Βορειοκορεάτες πολίτες.

Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε δέκα ημέρες μετά τις συνομιλίες που είχε ο εμίρης του Κουβέιτ με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Η διπλωματική αποστολή της Βόρειας Κορέας στο εμιράτο θα περιοριστεί σε έναν επιτετραμένο και τρεις διπλωμάτες, ανέφερε ένας υψηλόβαθμος Κουβεϊτιανός διπλωμάτης στο Γαλλικό Πρακτορείο. Επίσης, δεν θα εκδίδονται πλέον βίζες για τους Βορειοκορέατες εργαζόμενους.

Σήμερα στο Κουβέιτ ζουν και εργάζονται 2.000-2.500 Βορειοκορεάτες. Όλοι τους θα πρέπει να φύγουν μόλις ολοκληρωθούν τα έργα στα οποία απασχολούνται.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές ασιατικών χωρών, η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία πιέζουν εδώ και αρκετές εβδομάδες τις χώρες του Κόλπου να σταματήσουν να απασχολούν Βορειοκορεάτες, με το επιχείρημα ότι από τα έσοδα από την εργασία αυτών των ανθρώπων επωφελείται το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή