Αμερικανική επίδειξη δύναμης στην κορεατική χερσόνησο

Αμερικανική επίδειξη δύναμης στην κορεατική χερσόνησο

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απαντώντας στις τελευταίες πυρηνικές και πυραυλικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας, ένα ζεύγος αμερικανικών βομβαρδιστικών Β-1Β και μαχητικών F-35 πέταξαν από κοινού με έξι νοτιοκορεατικά βομβαρδιστικά πάνω από την κορεατική χερσόνησο, σε μία επίδειξη δύναμης προς το απομονωμένο βορειοκορεατικό κράτος. 

Τα αμερικανικά βομβαρδιστικά και μαχητικά πραγματοποίησαν ασκήσεις πάνω από τη χερσόνησο σε συνεργασία με τα νοτιοκορεατικά αεροσκάφη, ανακοίνωσε το νοτιοκορεατικό υπουργείο Άμυνας. Τα αμερικανικά βομβαρδιστικά απογειώθηκαν από τη νήσο Γκουάμ και τα μαχητικά από την Ιαπωνία. 

Επιπλέον, καθώς κλιμακώνεται η γεωπολιτική ένταση στην περιοχή, ένα αμερικανικό αεροπλανοφόρο και τα πλοία συνοδείας του θα πραγματοποιήσουν κοινή άσκηση με τις στρατιωτικές δυνάμεις της Νότιας Κορέας τον επόμενο μήνα. 

Σύμφωνα με αναφορά του υπουργείου Άμυνας της Νότιας Κορέας που παρουσιάστηκε σήμερα στην αρμόδια επιτροπή του κοινοβουλίου στην Σεούλ, οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας θα λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για ν’ αντιμετωπίσουν την απειλή από το πυρηνικό και το πυραυλικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας.

Στο πλαίσιο της άσκησης, ένα στρατηγικό βομβαρδιστικό B-1B θα αναπτυχθεί στο έδαφος της Κορεατικής Χερσονήσου αργότερα μέσα στον μήνα, ενώ κοινές ασκήσεις αντιπυραυλικής ετοιμότητας θα διεξαχθούν μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή