Νεκρό κοριτσάκι από επίθεση πίτμπουλ

Νεκρό κοριτσάκι από επίθεση πίτμπουλ

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα μικρό κορίτσι 14 μηνών, η Βικτόρια Ζάνι, σκοτώθηκε χθες το βράδυ στον κήπο του σπιτιού της στο Φλέρο στην επαρχία Μπρέσια της Ιταλίας, όταν της επιτέθηκαν τα δύο πίτμπουλ της οικογένειας. Η μικρή, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, βγήκε να παίξει στον κήπο. Η μανία των ζώων ήταν τέτοια που δεν υπήρχε η παραμικρή ελπίδα διάσωσης.

Ο παππούς της μικρής προσπάθησε να επέμβει, αλλά και αυτός τραυματίστηκε σοβαρά από τα έξαλλα ζώα και διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Οι γείτονες, οι οποίοι αντιλήφθηκαν ότι κάτι συνέβαινε από τα ουρλιαχτά του παππού της άτυχης οικογένειας, καλέσαν τις πρώτες βοήθειες, αλλά επί ώρα τα μέλη των σωστικών συνεργείων δεν κατάφερναν να μπουν στον κήπο και να προσφέρουν τη βοήθειά τους στο άτυχο θύμα λόγω των επιθέσεων των σκύλων.

Τη στιγμή της τραγωδίας, η μητέρα της μικρής δεν βρισκόταν στο σπίτι. Οταν επέστρεψε έμαθε τι είχε συμβεί και τώρα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο σε κατάσταση σοκ. Ο πατέρας του κοριτσιού, ο οποίος είναι αλβανικής καταγωγής, είχε μετακομίσει στη Γερμανία προκειμένου να βρει κάποια θέση εργασίας αφού έχασε τη δουλειά του στην Ιταλία πέρυσι.

Τα δύο ζώα θανατώθηκαν από την αστυνομία, καθώς εμπόδιζαν την είσοδο των ανδρών των σωστικών συνεργείων στον κήπο. Οπως λέει στην ιστοσελίδα Brescia Oggi, ο αρχηγός της ομάδας των διασωστών της Βερολανουόβα, Τέντρος Κριστιάνι, «δεν υπήρχε καμία άλλη δυνατότητα».

Σύμφωνα με γείτονες της άτυχης μικρής, μόνον ο πατέρας της οικογένειας γνώριζε πώς να χειρίζεται τόσο άγρια ζώα. Προς το παρόν, παραμένουν άγνωστα τα αίτια της επιθετικής μανίας των σκυλιών, αλλά η εισαγγελία της Μπρέσια άνοιξε φάκελλο για τη διενέργεια έρευνας για ανθρωποκτονία.

Οι επιθέσεις σκυλιών πίτμπουλ, όπως εξάλλου και κάποιων άλλων ιδιαίτερα επιθετικών ρατσών, θεωρούνται σχετικά σύνηθες φαινόμενο. Στη Βρετανία ο νόμος απαγορεύει τη διατήρηση και φύλαξη τέτοιων σκυλιών σε κατοικίες, σύμφωνα με τον νόμο για τα επικίνδυνα σκυλιά, και ο αριθμός των επιθέσεων εναντίον ανθρώπων έχει μειωθεί σημαντικά. Πολύ συχνά τέτοιου είδους άγριες ράτσες χρησιμοποιούνται για κυνομαχίες, άθλημα το οποίο απαγορεύεται στα ευρωπαϊκά κράτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή