Μέρκελ: «Λάθος» η δήλωση Τραμπ περί «ολοκληρωτικής καταστροφής» της Β. Κορέας

Μέρκελ: «Λάθος» η δήλωση Τραμπ περί «ολοκληρωτικής καταστροφής» της Β. Κορέας

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ καταδίκασε σήμερα την απειλή για «ολοκληρωτική καταστροφή» της Βόρειας Κορέας που εξέφρασε χθες ο Αμερικανός Προέδρος Ντόναλντ Τραμπ στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ.

Η Μέρκελ υπογράμμισε  τη διαφωνία της με την στάση των ΗΠΑ έναντι της Βόρειας Κορέας και τόνισε ότι οι κυρώσεις και η διπλωματία είναι ο μόνος δρόμος να φέρει κανείς την Πιονγιάνγκ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

«Είμαι κατά τέτοιου τύπου δηλώσεων», είπε η Μέρκελ στη Deutsche Welle αφού της ζητήθηκε να σχολιάσει τις τοποθετήσεις του Αμερικανού Προέδρου.

«Θεωρούμε εντελώς ακατάλληλη κάθε μορφή στρατιωτικής λύσης και επιμένουμε σε λύση μέσω της διπλωματικής οδού», σχολίασε και πρόσθεσε: «Κατά τη γνώμη μου, οι κυρώσεις και η εφαρμογή τους είναι η σωστή απάντηση. Οτιδήποτε άλλο αφορά στη Βόρεια Κορέα είναι λάθος».

Τέλος, σημείωσε ότι σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Τραμπ προ ημερών του επεσήμανε ότι πρέπει να βρεθεί διπλωματική λύση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή